Actualitate

Eleva de 14 ani care s-a înecat la școală cu un jeleu a murit după o săptămână de comă

Adolescenta din județul Cluj, care se înecase cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital.

Scris de 
 pe data 
3 mai, 2023

Adolescenta din județul Cluj, care se înecase cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital.

Eleva era internată la Terapie Intensivă în comă profundă și era susținută în viață doar de aparate. Polițiștii vor deschide dosar penal pentru a se afla cine se face vinovat pentru tragedie, anunță digi24.ro.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, se afla internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută. A fost dusă cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Fata a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, pentru că profesorii și colegii nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze.

Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă. „Practic, jeleul s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!” spunea, imediat după incident, medicul Corina Dumitru.

Cazul a stârnit revoltă în spațiul public, iar Ministrul Educației a transmis că vor fi introduse în școli cursuri de prim ajutor.

Actualitate