Constanța

Elevii Liceului Traian și ai Școlii 37 nu vor avea sală de sport pentru că nu vrea Făgădău. „Investim în cluburile private că de acolo vin Halep și Hagi”

Primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD s-au opus astăzi, în ședința Consiliului Local, ca Liceul Traian și Școala nr.37 din Constanța să aibă sală de sport.

Scris de 
 pe data 
19 februarie, 2020

Primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD au respins amendamentul la bugetul local care prevedea demararea procedurilor pentru construirea sălilor de sport pentru Liceul Traian și Școala 37 din Constanța, motivând că finanțarea cluburilor private este mult mai importantă deoarece de acolo vin Simona Halep, Gheorghe Hagi sau Cătălina Ponor.

În fapt, consilierii locali PNL au solicitat ca din cele 27 milioane de lei prevăzute de Făgădău pentru finanțarea cluburilor private să fie alocate fonduri și pentru construirea celor două săli de sport, lucru care l-a înfuriat pe primar.

Voi aveți ceva cu cluburile private? Aveți ceva cu Ponor, cu Halep, cu Gheorghe Hagi? Că ei de la cluburile private produc campioni”, a declarat primarul Făgădău.

Consilierii locali liberali i-au spus însă primarului că nu trebuie să stopeze finațarea către cluburile private, ci să prioritizeze o parte din bani și către copiii constănțenilor, care nu beneficiază nici măcar de o sală de sport la școală.

De asemenea, același proiect prevedea și majoarea premiilor pentru elevii olimpici la 10.000 lei.

Fără a mai da vreo explicație, primarul a cerut să se supună la vot proiectul, care a fost picat de colegii săi consilieri PSD, cu ajutorul celor de la PMP care s-au abținut.

De remarcat faptul că primarul și-a frecat la propriu mâinile de bucurie când a constatat că proiectul a picat.

Ca notă personală, de mult nu am mai văzut atât de mult cinism și aroganță la un politician, fie el și primarul Constanței. Să votezi cu atâta poftă și bucurie împotriva a 17.000 de copii constănțeni (8 școli și licee din Constanța nu au sală de sport și alte 11 au săli de sport în clasă) care nu au nicio vină că nu sunt colegi de școală cu pesediști de frunte sau chiar cu copiii primarului! Rușinos!

Apropo, principalul club care beneficiază de finanțare de la Făgădu este HC Dobrogea Sud, condus de membri PSD și înființat de Nicușor Constantinescu. Anual, acest club primește din bani publici contravaloarea 5 săli de sport care ar putea fi construite pentru școlile și liceele constănțene.

 

Actualitate