Edilul din Cluj a fost tranșant, a precizat de două ori că Făgădău vorbește prostii și chiar i s-a adresat ironic cu apelativul „băi fratele meu”, cerându-i să nu mai aștepte cu mâna întinsă să vină Guvernul pentru a face pregătirile pentru începerea școlii.

Dialogul a survenit după ce primarul Boc a anunțat că a alocat 3 milioane de euro școlilor din Cluj pentru a se putea deschide anul școlar la 15 septembrie, în timp ce Făgădău a spus că este obligația Guvernului să cumpere echipamente în școli și că 1 octombrie este o dată mai indicată pentru începerea noului an școlar.

VEZI VIDEO MAI JOS

Vădit depășit de argumentele primarului din Cluj, Decebal Făgădău nu a mai spus nimic, dar a postat după câteva ore o epopee despre responsabilitate și educație pe pagina sa de Facebook.

Aflat în direct prin Skype la Digi24  alături de primarul Constanței, edilul Emil Boc a declarat că școlile din Cluj vor fi gata pentru reluarea cursurilor la 15 septembrie.

Acesta a spus că a alocat școlilor din Cluj la ultima ședință de Consiliu Local 3 milioane de euro pentru a achiziționa echipamente IT și dictorii care la 15 septembrie nu vor avea toată infrastructura informatică pregătită vor pleca acasă. De asemenea, Boc a declarat că la Cluj a achizionat deja 2000 de teblete pentru copiii din familiile nevoiașe și a asigurat acces la internet pentru aceștia. În același timp, acesta a discutat cu ISJ și Primăria Cluj a pus la dispoziție spații alternative și noi locații pentru școlile care au nevoie.

După Emil Boc a intrat în direct și Decebal Făgădău, care i-a spus lui Emil Boc că „a luat-o puțin înainte, chiar și înaintea Guvernului”, reamindu-i că „suntem din partide diferite”.

În contrapartidă cu măsurile luate de Boc, Făgădău a declarat că săptămâna viitoare „va încerca” un dialog cu cât mai mulți directori de școală pentru a găsi soluții. De asemenea, Făgădău se laudă că școlile au stocuri de materiale de igienizare și că de-abia acum s-a apucat să identifice elevii din familiile defavorizate pentru „a-i aduna în jurul unui hotspot” ca să aibă acces la internet.

În ceea ce privește data începerii noului an școlar, Făgădău a spus că 15 septembrie este o dată prea ambițioasă și că școala ar trebui să înceapă pe 1 octombrie. Declarație ce a stârnit un val de critici din partea edilului Emil Boc.

„Nu sunt de acord cu domnul Făgădău. Școala trebuie să înceapă pe 15 septembrie pentru că avem nevoie de educație, părinții au nevoie de predictibilitate, cadrele didactice au nevoie de predictibilitate. Degeaba amânăm încă două săptămâni pentru că nu facem decât ca la noi la români, câștigăm timp să mai amânăm niște lucruri. Aceste lucruri trebuie stabilite și respectate.

La toate examenele Cluj este pe primul loc. La examenul de capacitate, la Bacalaureat. Azi, Clujul a intrat în etapa finală într-o competiție onorabilă pentru Capitala Europeană a Inovării. Cum să spunem că la Cluj nu e posibilă inovarea  când vrem să fim capitala europeană a inovării și nu putem deschide anul școlar la 15 septembrie”, a declarat Emil Boc.

Mai mult, primarul Clujului i s-a adresat lui Făgădău pe un ton ironic cu expresia „bă fratele meu”, atunci când edilul Constanței a început să se plângă că nu poate deschide școlile pentru că nu îi dă Guvernul bani.

„Nu sunt de acord cu afirmația domnului primar Făgădău să așteptăm să ne dea Guvernul bani. Băi fratele meu, conducem orașe mari, nu așteptăm cu mâna întinsă. Ce facem acum, stăm să ne dea Guvernul bani ca să meargă copiii la școală. Nu trebuie să așteptăm în orașul nostru Guvernul să vină și să ne facă pregătirile pentru începerea școlii”, a mai spus Emil Boc.

Primarul Decebal Făgădău nu a mai avut nicio reacție!

(Visited 42.203 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.