Umor

Eugen Tănăsescu, dezlegare de la Teodosie. Are voie afară și se poate juca cu alți preoței

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
6 iunie, 2018

Mare le-a fost uimirea, bucuria şi dezamăgirea câtorva feţe bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, care l-au văzut pe colegul lor, preotul şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Eugen Tănăsescu, ieşind afară din clădire la joacă şi spus păreri.

Acest lucru a fost posibil după ce Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie i-a dat lui Tănăsescu o neaşteptată dezlegare la recreere.

Ca un pastor al turmei mele, îmi place să-mi ţin oile cât mai aproape, pentru a le ocroti bineînţeles. Însă există şi situaţii când o oaie devine mai ataşată de mine şi este practic nedezlipită de sutana mea. Preotul Tănăsescu este o oaie supusă şi foarte obedinetă, iar eu apreciez foarte mult asta, dar am simţit nevoia să mai respir puţin, să-mi adun gândurile. Este foarte greu să faci asta când ai pe cineva care, cât e ziua de mare, e tot timpul în urechea ta: sfinţia ta în sus, sfinţia ta în jos, aia e aşa, aia nu e aşa… M-am gândit că e mai bine să-l mai las şi pe el să iasă şi să interacţioneze cu alţi preoţi, să se joace, să se recreeze“, a explicat ÎPS Teodosie în timp ce un croitor îi lua măsuri pentru o nouă trenă.

Colegii preotului-jurnalist-atotştiutor susţin că a fost plăcut ca în primele minute să-l mai vadă şi ei la faţă pe Tănăselu’, după cum mai este alintat, însă plictiseala s-a instalat repede după ce acesta ar fi început să bată câmpii şi să-şi dea cu părerea despre tot şi toate.

Am pus-o şi noi de o miuţă, că oameni suntem. L-am rugat pe colegul Tănăselu’ să stea în poartă şi am făcut o mare greşeală. În loc să fie atent la joc, a început să vorbească într-una despre cât de mult se pricepe el la fotbal, că noi am înţeles greşit jocul, că de fapt întreaga omenire a înţeles greşit cum trebuie jucat. Apoi l-a lăudat de câteva ori pe sfinţia sa Teodosie, apoi pe patriarhul Daniel, apoi a vorbit despre poziţia BOR faţă de homosexuali, despre Catedrala Neamului, apoi ne-a explicat chestiuni din politică, ne-a reamintit că este jurnalist, a dat-o din teologie în cooking şi tot aşa… Ne-a spus că dacă nu-l ascultăm ne pârăşte la ÎPS. Ce era să facem?“, a povestit exasperat Irimia Aimăbăliver, preot şi coleg de birouri cu Tănăsescu.

Surse din Arhiepiscopie spun că la unele întâlniri oficiale, cu uşile închise, Eugen Tănăsescu stă pitit sub biroul şefului pentru a memora convorbirile. Din când în când, ÎPS Teodosie mai întinde o mână sub birou şi-l recompensează pe Tănăselu’ cu o bomboană sau o ciocolăţică, dacă nu e zi de post.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate