Furnizorul Romgaz a sistat, în data de 20 noiembrie, livrările către Electrocentrale Constanța SA, înregistrând până în prezent un dezechilibru cumulat de 1,3 milioane de metri cubi, având un consum zilnic de 0,4 milioane mc. Informația, obținută de EVZ, a fost confirmată de senatorul de Constanța, Nicolae Moga, care a declarat că, de câteva zile, deja, constănțenii primesc apă caldă și căldură obținute cu gazul rămas pe conducte.

Parlamentarul susține că Electrocentrale SA Constanța a fost atenționată asupra sistării livrărilor de gaze, Distrigaz Sud Rețele urmând să pună în practică măsura.

Atenționarea la care senatorul Nicolaer Moga face referire, el informându-l și pe primarul Constanței, Decebal Făgădău, este de fapt o adresă a Transgaz către directorul general al SC Electrocentrale Constanța SA, Marius Dan Deaconescu, spre știință ministrului Economiei, Nicolae Bădălău, ministrului Energiei, Anton Anton, ANRE București, director Dumitru Chiriță, primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președintelui CJ Constanța, Horia Țuțuianu și directorului Distrigaz Sud Rețele SA, Dan Pantilie. Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, anunță autoritățile, în 23 noiembrie, că va lua măsura sistării livrării gazului natural către CET Constanța.

Articolul complet, AICI

(Visited 2.724 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.