Și mai grav este că proiectul cu pricina a fost respins de Făgădău și consilierii PSD atunci când a fost depus de adevăratul inițiator, în urmă cu 3 ani, pentru ca astăzi el să fie aprobat, într-o formă identică, dar sub semnătura primarului Făgădău.

În 2017, pe 31 mai, consilierul local PNL Cristina Văsii iniția un amendament la bugetul local pentru ca toți elevii și studenții din Constanța să beneficieze de transport gratuit pe mijloacele de transort în comun ale RATC (actualul CT Bus). Primarul Făgădău și-a pus consilierii PSD să voteze împotriva proiectului, motivând că nu există bani pentru un asemenea proiect, astfel că amendamentul a fost respins.

Consilierul Cristina Văsii nu a renunțat și două luni mai târziu, pe 21 iulie 2017, a depus un proiect de hotărâre având același conținut: gratuitate pe transportul în comun pentru elevii și studenții din municipiul Constanța. Proiect pe care primarul Decebal Făgădău a refuzat de atunci, timp de 3 ani de zile, să îl pună pe ordinea de zi pentru a fi supus votului.

Doar că aseară, 4 martie, la ceas de noapte și cu trei luni înainte de alegerile locale, primarul Decebal Făgădău posta pe pagina lui de Facebook, cu surle și trâmbițe, un mega-proiect: gratuitate la transportul în comun pentru elevi, de la grădiniță până la ciclul liceal. De fapt, era vorba despre același proiect al consilierului local PNL Cristina Văsii, pe care însă primarul Făgădău nu a avut nicio problemă etică sau morală în a și-l asuma ca pe propria creație.

Mai mult decât atât, în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, Făgădău a supus spre aprobare proiectul purtând semnătura sa și numele său în dreptul inițiatorului. Un furt grosolan…

Reacția a venit imediat din partea PNL Constanța:

„Primarul Decebal Făgădău A FURAT, la propriu, proiectul unui consilier local PNL și și-a pus semnătura pe el. Un gest care vorbește de la sine despre disperarea unui primar care cochetează zi de zi cu incompetența și impostura.

Primarul Decebal Făgădău a anunțat cu surle și trâmbițe aseară că va oferi, începând de astăzi, transport gratuit pe autobuzele CT Bus pentru toți elevii constănțeni, fără nicio excepție. Gestul mărinomos al primarului, care la prima vedere poate părea doar o tentativă de a mai salva din dezastrul celor 4 ani de mandat în fruntea orașului, este de fapt un FURT grosolan.

Ceea ce nu spune Făgădău este că în data de 31.05.2017, consilierul local PNL Cristina Văsii a depus un proiect de hotărâre pentru ca toți elevii, de la grădiniță până la liceu, să beneficieze de transport în comun gratuit. Surpriză sau nu, Făgădău și PSD nu au fost de acord cu proiectul, motivând că nu există bani. Deci, timp de 3 ani primarul nu a avut fonduri pentru elevi și acum brusc, în campania electorală, anunță că va acorda EL gratuitate pe autobuze. Proiectul PNL, dar cu semnătura lui Făgădău. O atitudine de om mărunt și disperat…

Domnule Făgădău, asumați-vă greșelile trecutului, recunoașteți disprețul cu care ați condus Primăria împotriva propriilor cetățeni, umilindu-i după interesele dvs electorale și de grup, și apoi vă veți putea lăuda cu proiecte benefice constănțenilor, chiar dacă au fost inițiate de PNL dar furate de dvs în ceas de noapte, așa cum vă place dvs și colegilor pesediști. Fiți bărbat și recunoașteți că ați furat proiectul unei domnișoare consiler local, chiar dacă e membru PNL! Curaj…”, se arată într-un comunicat al PNL Constanța.

 

În cadrul ședinței de CL, inițiatorul real al proiectului, Cristina Văsii, a luat cuvântul și i-a „mulțumit” primarului Decebal Făgădău că i-a scos proiectul din sertar, chiar dacă apoi l-a asumat ca fiind al lui.

Mai mult, Văsii i-a propus lui Făgădău să îi fure proiectul până la capăt și să adauge și studenții constănțeni pe lista beneficiarilor de transport gratuit pe autobuzele CT Bus. Lucru pe care primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD l-au refuzat și au votat împotrivă.

 

(Visited 720 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.