Deși întreaga zonă Badea Cârțan este ruină și pârloagă, Primăria vrea să construiască Sala Polivalentă exact peste singura bază sportivă din zonă în care s-au făcut investiții și copiii desfășoară activități sportive: ACS Metalul Constanța. Mai mult decât atât, baza sportivă este proprietate privată, lucru ascuns de primar atunci când a depus cererea de finanțare la CNI și a menționat că terenurile sunt libere de sarcini și sunt în proprietatea Primăriei.

Potrivit președintelui ACS Metalul Constanța, hotărârea de Consiliu Local privind aprobarea exproprierilor pentru construirea Sălii Polivalente este ilegală din mai multe motive. În primul rând, susține acesta, „documentația pusă la dispoziția aleșilor locali a fost incompletă, nefundamentată conform legii, întocmită cu rea-credință și făcută să inducă în eroare pe cei care urmau să o voteze!”. Consilierilor locali, dar și CNI, li s-ar fi ascuns faptul că terenul expropriat de la RATC are poprire pe el și sechestru asigurator chiar din partea SPIT Constanța.

„Toate actele ce au stat la baza intocmirii studiului amplasamentului salii polivalente si predarii acestuia  catre CNI sunt nule de drept , deoarece cu buna stiinta Primaria a stiut si a indus in eroare Guvernul Romaniei  si toate institutiile implicate ale statului . Nu poate nega ca RATC, firma de transport local care este in subordinea sa nu detinea la acel moment baza sportiva! Nu poate nega ca vecinilor de la AS Vointa le-a recunoscut dreptul de a detine baza sportiva si a acceptat intabularea dreptului de proprietate . Oare in actele depuse la OCPI a uitat ca scria la vecinatati baza sportiva Metalul ( fosta Somaco ) ? Tin sa precizez ca tot complexul sportiv Badea Cartan a fost construit in baza unui singur proiect nr 355 / 1981 avizat de CONSILIUL POPULAR AL Municipiului Constanta . Aceste baze sunt aceleasi de astazi si anume : Baza sportiva VOINTA  , Baza sportiva METALUL ( fosta SOMACO- CONPREF ) , Baza sportiva CONSTRUCTORUL , Baza sportiva ITC . Daca la celelalte baze nu se practica sportul in mod oficial , la noi la baza sportiva METALUL se face performanta! De ce nu intelege primaria ca poate face sala polivalenta cu iesire pe strada Stadionului si fara a fi nevoita sa faca exproprieri?”, spune președintele ACS Metalul, Valentin Șurghie

De asemenea, acesta susține că pe data de 22.10.2019 Primăria Constanța a emis Autorizatia de Construire a salii în condițiile în care in Cartea Funciara este înscris un drept de proprietate într-un proces suspendat.

„Pentru Primaria Constanta nu functioneaza aceleasi legi ? In lege este interzis emiterea Autorizatiilor de Construire care au inscrise in cartea funciara sarcini ! Aceasta Autorizatie de Construire este ILEGALA !”, a concluzionat reprezentantul ACS Metalul.

(Visited 5.615 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.