Constanța

„Făgădău nu a votat împotriva PNL, ci împotriva a 17.000 de copii”

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, primarul Decebal Făgădău și consilierii locali PSD și PMP au respins toate amendamentele depuse de PNL la bugetul local, deși acestea priveau rezolvarea unor probleme importante ale orașului.

Scris de 
 pe data 
20 februarie, 2020

Liceul Traian și Școala 37 nu vor avea sală de sport pentru că Făgădău s-a opus, preferând în schimb să aloce 27 milioane lei cluburilor de sport private decât să finanțeze investițiile în școlile constănțene. Și asta în condițiile în care în municipiu există 24 de școli și licee fără săli de sport.

În urma acestei atitudini, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, l-a acuzat pe primarul Făgădău că maniestă dispreț față de copiii constănțenilor.

„Decebal Făgădău și consilierii PSD arată doar sfidare și dispreț față de constănțeni, față de problemele reale ale orașului Constanța. Primarul Constanței pune interesele sale și ale partidului său deasupra copiilor noștri, deasupra siguranței cetățenilor acestui oraș. Iar această atitudine nu mai poate fi tolerată. 

Consilierii locali municipali PSD, alături de cei ai PMP, au respins ieri, prin vot, la solicitarea primarului Decebal Făgădău, un amendament depus de PNL la bugetul local  care prevedea construirea de săli de sport pentru Liceul Traian și Școala nr.37, precum și premierea elevilor olimpici cu suma de 10.000 lei. Banii necesari ar fi putut fi redirecționați din cele 27 milioane de lei care au fost alocate către cluburile de sport private”, a declarat Bogdan Huțucă.

Acesta spune că, așa cum au explicat și consilierii liberali în cadrul ședinței, PNL nu a cerut stoparea finanțării entităților sportive private, ci reprioritizarea unor sume de bani tot către activități sportive, dar în școlile și liceele constănțene, acolo unde 17.000 de elevi nu își pot desfășura orele de educație fizică deoare nu există săli de sport.

„În locul unei dezbateri reale pe această problemă, primarul Decebal Făgădău a preferat ipocrizia și aroganța, transformând dezbaterea într-un simplu atac la persoană la adresa consilierilor PNL care au inițiat amendamentul.  Ieri, Făgădău nu a votat împotriva PNL, ci împotriva a 17.000 de copii”, a adăugat președintele PNL Constanța.

De asemenea, consilierii locali liberali au depus un alt amendament care prevede: construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată în zona Poarta 6 – Km 4-5, reabilitarea scărilor de acces pe plaja Modern,  reabilitarea Pasajului pietonal de la Gară și asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu și Prelungirea Câmpinei. Și aceste propuneri au fost respinse de primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD+PMP.

„Având în vedere aceste aspecte, nu putem decât să constatăm cu regret că primarul Decebal Făgădău manifestă un real dispreț și aroganță față de cetățenii orașului, care nu au nicio vină că interesele de gașcă ale PSD și ale edilului sunt mai presus de viața constănțenilor.

Peste trei luni, la alegerile locale, cu toții vom putea corecta la vot drumul pe care Constanța își dorească să meargă și să scoatem orașul de sub talpa jupânului PSD Făgădău și a clicii sale de partid”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Bogdan Huțucă.

 

Actualitate