Ceea ce nu înțelege Decebal Făgădău este că doar într-o republică bananieră PSD un primar se poate mândri că a crescut în așa hal numărul elevilor care trăiesc în sărăcie și se află la limita abandonului școlar.

Într-o societate sănătoasă la cap, normalitatea, evoluție și dezvoltarea ar fi avut ca puncte de referință scăderea numărului de burse sociale, ceea ce ar fi însemnat că nivelul de trai al constănțenilor a crescut, iar numărul elevilor care își trăiesc copilăria în sărăcie este tot mai mic. Acesta ar fi fost un prilej de mândrie și laudă domnule primar Făgădău și nu faptul că de trei ori mai mulți copii față de acum 4 ani au nevoie de ajutor social pentru a merge la școală.

Asta arată că orașul sărăcește, că lipsa investitorilor își pune amprenta pe nivelul de trai al populației. Știm foarte bine că întemeietorul administrației pesediste moștenite de Făgădău, un alt ilustru încurajator al Educației, Radu Mazăre, vedea în Constanța un oraș furnizor de fete frumoase pentru arabi și ruși și o piață de muncă locală în care vârfuri ar fi fost vânzătoarele la mall, cameristele, barmanii și ospătarii.

Și dacă se tot mândrește domnul Făgădău cu o asemenea educație la Constanța, ar trebui să se laude și cu faptul că municipiul pe care îl conduce se află la coada clasamentului în ceea ce privește ofertele de locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare. Asta spune multe, domnule primar, despre oportunitățile pe care acești copii minunați le au în Constanța după ce termină facultatea.

Astfel, devine inutilă orice comparație cu Clujul, Timișoara, Sibiu, Oradea sau Iași, atâta timp cât cei care conduc aceste orașe au o cu totul altă abordare asupra „cetății”, asupra dezvoltării locale. În timp ce acolo se investesc sume uriașe din fonduri europene pentru dezvoltare, inovare, mediu și atragerea de investitori străini, la Constanța, bugetul este mâncat de ajutoare sociale, gratuități și subvenții.

Într-o discuție cu un pesedist constănțean, acesta spunea plin de mândrie și speranță: „Dacă toată lumea ar merge la muncă, ar fi bine plătită, copiii cu educație bună, cine dracu crezi că ar mai vota PSD?” Și cred că, fără să știe, a surprins întocmai filozofia pesedistă!

 

 

 

(Visited 278 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.