Ciprian Marica, fostul internaţional care a cumpărat brandul în vara trecută şi a susţinut activitatea în sezonul competiţional pe cale să se încheie, a solicitat permanent sprijin de la autorităţile locale, dar în zadar. Decebal Făgădău promitea anul trecut, într-un interviu acordat ProSport, că va ajuta Farul dacă Marica vine cu un proiect în baza căruia să se poată aloca o sumă, exact cum se întâmplă şi la numeroase alte formaţii din ţară.

Surse ale ProSport spun însă că proiectul trimis de Marica a fost pierdut de funcţionarii Primăriei!

Ciprian Marica, patron Farul: „Când am venit aici, acum un an, am venit pentru că am avut o discuţie cu primarul Constanţei, care mi-a spus că va susţine echipa. Altfel nu veneam şi se desfiinţa de atunci. Pe scurt, suporterii au înfiinţat-o din dragoste şi au dus-o până în Liga 2, iar eu am salvat-o. Dar acum nu se mai poate.”

Dacă pentru a finanţa fotbalul s-a lovit de tot felul de probleme birocratice, în schimb primarul Decebal Făgădău a acordat către alte proiecte “de sport”, în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 aprilie 2019, suma de 28.593.594,59 lei (circa 6.000.000 de euro). Principalul beneficiar al acestor alocări de fonduri a fost echipa Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.

Protest al jucătorilor, pe teren

Partida Farul – Ripensia, din ultima etapă a Ligii 2, a început, la ora 11.00, cu scene surprinzătoare. Timp de 5 minute, jucătorii echipei gazdă au stat la propriu pe teren, fără să facă nimic – formă de protest la situaţia în care a ajuns clubul, în pragul falimentului, şi la lipsa de interes a autorităţilor locale. Adversarii ştiau despre această formă de protest şi, în intervalul respectiv, au rămas în propriul teren, pasând de la unul la altul, informează Prosport.

Articolul complet AICI

(Visited 1.101 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.