Pentru a putea plăti bani publici pentru mici și bere, Horia Țuțuianu și Claudiu Palaz (președintele și vicele CJC) au încadrat Festivalul Berii la capitolul „eveniment cultural, științific și social”.

Consilierii județeni ai PNL au cerut anulare acestui eveniment, motivând că nu este nici cultural și nici științific și, în plus, va avea loc chiar în campania electorală când, potrivit legii, se interzice organizarea unor asemenea acțiuni.

Președintele pesedist al CJC, Horia Țuțuianu, a încercat să dea o replică inteligentă, însă nu a făcut decât să amplifice penibilul acestui proiect. Așa cum ne-am obișnuit, vorbele „spirituale” ale acestuia au devenit bâlbe și declarații ridicole.

Motivul pentru care PSD-ALDE și PMP doresc organizarea acestui festival cultural și științific este că majoritatea constănțenilor sunt săraci și nu își permit să-și cumpere mici și bere, așa că le dă partidul cu 10 lei să mănânce și să bea pe săturate.

„Este un eveniment cultural de care beneficiază cetățenii județului Constanța”, a declarat Țuțuianu, iar replica liberalilor a venit imediat: „A bea alcool și a mânca mici e cultură, domnule Țuțuianu?”. Acesta a continut: „Festivalul Berii este o tradiție. Majoritatea constănțenilor nu au bani și au nevoie de mici și bere la 10 lei, fiindcă nu își permit să meargă la Neversea sau să bea whiskey și vodcă la 100 lei”.

Medicul Marius Enescu a prezentat însă o altă tradiție a județului Constanța. „Domnule Țuțuianu, vorbiți de tradiții. Trebuie să știți că în ultimii ani, este o TRADIȚIE ca județul Constanța să fie pe primul loc la mortalitatea infantilă. Cu acești 400.000 lei mai bine cumpărați incubatoare pentru nou-născuții din Spitalul Județean”, a declarat liberalul Marius Enescu.

Cu toate aceste argumente, consilierii județeni ai PSD, PMP și ALDE au votat proiectul și au alocat banii pentru Festivalul Berii, declarând ironici că spitalul județean are tot ce îi trebuie.

 

 

(Visited 1.074 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.