Constanța

Focar de COVID19 într-un spital privat din Constanța. 10 persoane, cadre medicale și conducerea, au fost infectate

Focar de infecție cu coronavirus în spitalul privat Medstar General Hospital din Constanța. 10 angajați ai unități medicale, cadre medicale și personal din conducere, inclusiv managerul și administratorul spitalului, au fost confirmate pozitivi pentru COVID19.

Scris de 
 pe data 
10 august, 2020

Primele cazuri au apărut la personalul  din Secția Chirugie și Bloc Operator, cele două sectoare fiind de altfel închise.

Într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Medstar dă asigurări că activitatea unității medicale se desfășoară fără probleme, ambulatoriul de specialitate și laboratorul de analize fiind deschise pentru pacienți.

De așteptat ar fi fost însă ca reprezentanții spitalului să ofere mai multe informații despre starea de sănătate a propriilor angajați infectați cu coronavirus, precum și modul în care s-a produs infectarea personalului medical. Despre pacienții care au trecut prin mâinile acestora, nu se face nicio precizare.

„Primii angajați depistați pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenți medicali și infirmiere din Secția chirurgie și Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate și aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecție și asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcția de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, potrivit conducerii spitalului, a fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalți angajați care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiția de “contact direct” sau “contact apropiat” față de cazurile confirmate.

„Dorim să precizăm că doar cele două sectoare ale spitalului sunt afectate. Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcționale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecție care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajații spitalului, așa cum prevăd și normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de față, toate consultațiile și investigațiile se desfășoară conform planificărilor existente”, se mai precizează în comunicatul de presă, semna de conducerea MEDSTAR General Hospital.

Reamintim că astăzi la Constanța au fost confirmate 16 cazuri de noi infectări cu coronavirus, iar ieri 25 de cazuri.

Actualitate