Casa cu iederă, o clădire veche a Constanței, amplasată pe str. Mihai Viteazu colț cu b-dul Ferdinand, vizavi de teatrul Fantasio, a fost dărâmată, iar în locul acesteia s-a obținut autorizație pentru consturirea unui bloc cu 4 etaje.

După ce investitorul a ras din temelii clădirea, pe amplasament s-a descoperit zidul de vest al cetății Tomis, o descoperire arheologică importantă. În momentul de față, echipe de arheologi lucrează pe acest sit, însă ceea ce este cu adevărat important este ce vor face autotirățile: vor permite continuarea lucrărilor și ridcarea unui bloc sau situl va fi conservat, iar vestigiile aerheologice vor fi puse în valoare?

Să nu uităm că actualul primar al Constanței, cât și reprezentanții USR, au organizat proteste în stradă anul trecut pentru a stopa construcția de la Lupoaică, amplasată tot peste un sit arheologic. Bineînțeles, atunci era campanie electorală…

Toată lumea așteaptă acum decizia primarului Vergil Chițac și a consilierilor locali PNL și USR, dacă vor face sau nu demersuri pentru a bloca investiția.

(Visited 441 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.