Constanța

FOTO. Lacul Tăbăcăriei, o oglindă a nepăsării și a nesimțirii. „Este trist și revoltător ceea ce văd!“

Lacul Tăbăcăriei a ajuns, din păcate, o groapă de gunoi a orașului în care zilnic, atât turiștii, cât și localnicii aruncă deșeuri. Mormane de PET-uri goale și ambalaje de produse se adună la mal pentru a fi „admirate“ de orice trecător.

Scris de 
 pe data 
9 august, 2021

O cititoare a trimis pe pagina de Facebook Constanța de Azi mai multe fotografii ce ilustrează o priveliște dezolantă, cu sute de deșeuri adunate pe apele lacului Tăbăcăriei, zona ce leagă parcul de Satul de Vacanță.

„Mă plimb aproape zilnic pe acolo și, vă rog să mă credeți, că este de-a dreptul trist și revoltător ceea ce văd. Parcă nimănui nu-i mai pasă de lacul și de parcul ăsta“, ne-a scris cititoarea.

Lacul Tăbăcăriei a făcut obiectul unui proces finalizat anul trecut la ÎCCJ. Judecătorii au decis ca acesta să treacă în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), din subordinea Ministerului Agriculturii.

La scurt timp după, primarul Vergil Chițac anunța în luna aprilie că lacul Tăbăcărie ar putea intra în administrarea municipalității, după o discuție avută cu ministrul Adrian Oros.

De atunci și până în prezent nu s-a concretizat nimic. ANPA nu a preluat administrarea lacului Tăbăcăriei, din cauză că nu a primit motivarea sentinței ÎCCJ, și nici primarul Chițac nu a mai adus subiectul în discuție.

Astfel, lacul continuă să rămână de izbeliște, la mâna nesimțirii și a nepăsarii, atât din partea autorităților, cât și a unora dintre cetățeni.

Actualitate