Constanța

FOTO și VIDEO. Parcul din Constanța unde iarba plină de căpușe e mai înaltă decât copiii

Parcul Viitorului nu se mai vede de iarba înaltă, plină de căpușe.

Scris de 
 pe data 
2 iunie, 2021

Parcul Viitorului din Constanța pare desprins dintr-un film cu safari, cu ieburi înalte din care te aștepți în orice moment să sară vreo fiară sălbatică. Nu sar lei sau leoparzi, ci, cel mult, căpușele și câinii maidanezi.

Preocuparea primarului Vergil Chițac pentru spațiile verzi este arhicunoscută din campania electorală, când se bătea cu pumnul în piept că el va face din Constanța un oraș verde. Faptul că ulterior orașul a rămas de izbeliște, sufocat de boscheți și bălării arată, de fapt, cât de serios vorbea amiralul la acea vreme.

Parcul Viitorului din zona Anda (str. Caraiman) nu te trimite nicicum cu gândul la viitor, ci mai degrabă la un trecut îndepărtat, când vegetația stăpânea în locul urbanizării.

Iarba înaltă depășește statura unui copil, băncuțele de odihnă sunt scufundate în tufișuri, iar florile albastre ale mărăcinilor și macii roșii colorează amuzant fața parcului. Doar că nu e nimic de râs. Din iarba înaltă, plină de căpușe, ies din vreme în vreme dulăi în căutare de mâncare.

Actualitate