Constanța

GALERIE FOTO. Chițac confirmă: reabilitarea străzii Ștefan cel Mare s-a blocat. Unul dintre constructori a reziliat contractul

După ce au transformat strada Ștefan cel Mare în tranșee, constructorii au oprit lucrările.

Scris de 
 pe data 
17 martie, 2022

Primarul Vergil Chițac a confirmat, în mod oficial, ceea ce bănuia toată lumea: reabilitarea străzii Ștefan cel Mare s-a blocat. Constructorul care ar fi trebuit să schimbe conductele RAJA din zonă a reziliat contractul și toate lucrările au rămas în aer. Întreaga stradă a fost răscolită cu utilajele, decopertată fiind trasformată înt imensee tranșee.

„RAJA programase să intervină pe Ștefan cel Mare în 2024, adică la doar 1 an după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Acest lucru ar fi fost rușinos și cu siguranță exasperant pentru toată lumea. În cele din urmă, am convins compania să se implice imediat, doar că antreprenorul care trebuia să reabiliteze Ștefan cel Mare a reziliat contractul. De aici întârzierea RAJA în propria intervenție și, implicit, și întârzierea noastră. Așa arată un lanț al slăbiciunilor în administrația publică”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Potrivit edilululi, în momentul de față, Primăria a realizat toate lucrările necesare (sistemul de irigații, cel electric, de iluminat) și a asigurat aprovizionarea cu toate materialele necesare, inclusiv granitul.

„Altfel spus, putem începe montarea pavajului și mâine, dacă temperaturile permit. Dar ne asumăm riscul avariilor la conductele neschimbate? Vrem să spargem granitul imediat după ce l-am aplicat? Granitul nu e asfalt, așa că dacă-l spargem, spart rămâne, iar bani de altul nu mai avem. Știu că este o situație neplăcută și vă înțeleg frustrarea, pentru că și echipa din Primărie este cel puțin la fel de nemulțumită, dar ce putem face în situația de față? Am hotărât să mai dăm RAJA un răgaz, cel mai târziu până la începutul lunii iunie, să realizeze lucrările necesare. Nu este vina lor, așa cum nu este nici vina noastră”, a mai adăugat primarul Vergil Chițac.

Acesta spune că ceea ce se întâmplă acum este consecința vechilor administrații locale, dar că, spre norocul constănțenilor, de 1 an și jumătate el și echipa sa „își fac treaba așa cum trebuie”.

„Vreau să subliniez că ceea ce trăim acum cu proiectul Ștefan cel Mare descrie cel mai bine modul în care a fost administrat acest oraș în ultimii zeci de ani. Din fericire, de 1 an și jumătate la Primăria Constanța s-a instalat o nouă echipă, care își face treaba așa cum trebuie și care este preocupată ca lucrările să fie executate corect, profesionist și logic, chiar dacă de multe ori aceasta nu este cea mai populistă dintre abordări. Dar cu populismul vedeți și dumneavoastră unde am ajuns”, a concluzionat Chițac.

Actualitate