În cadrul unei prezentări ce a succedat parada militară de pe Bulevardul Lăpuşneanu şi o expoziţie de armament şi thennică militară, primarul Decebal Făgădău a scos şi el „artileria grea“: noile autobuze achiziţionate de la compania turcească Isuzu.

Este vorba doar despre 20 din totalul de autobuze comandate, deoarece restul, până la 104, vor ajunge abia în luna iulie 2019 la Constanţa. Acestea sunt dotate cu motoare Diesel, cu norma de poluare Euro 6.

scroll mai jos pentru galerie foto

Cele incluse deja în flota RATC vor intra în circulaţie în aproximativ trei săptămâni, deoarece încă nu au fost finalizate procedurile de înmatriculare.

Foto: Sorin Danielciuc, FOCUS Actual

Autobuzele au dotări de ultimă generaţie, printre care rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem 3D cu camere video ce permite numărarea pasagerilor, sistem audio-video pentru informaţii, monitoare, sisteme pentru încărcarea telefoanelor mobile sau a tabletelor, wi-fi, climatizare şi chiar sistem pentru dispersare de odorizant.

Autobuzele vor fi brand-uite cu logo-ul şi denumirea „City Bus“, care reprezintă noul nume al companiei RATC.

Constanţa va avea autobuze Isuzu, le-am personalizat şi vă pot spune că au cel mai înalt standard pe care l-a produs compania. Pe lângă faptul că motoarele sunt Diesel, Euro 6, majoritatea componentelor sunt componente cu care lucrează toţi producătorii auto. Veţi sesiza că, dintr-odată, călătorim ca într-un fel de limuzină”, a declarat Decebal Făgădău.

Pentru achiziționarea noilor autobuze Primăria Constanța a utilizat un împrumut obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), costul acestora fiind de 100 de milioane de lei.

Făgădău a mai declarat că Primăria intenţionează să achiziţioneze şi 68 de autobuze electrice, ce care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului încojurător. Acest lucru se va face în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administraţia Fondului de Mediu.

 

(Visited 1.905 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.