Constanța

GALERIE FOTO/ Parada de ziua Constanței, un spectacol pentru participanți

De ziua ei, Constanța a avut parte de o paradă la a cărei organizare au participat 2.000 de costănțeni. Evenimentul a început la ora 16:00, defilarea pornind din fața Sălii Sporturilor către Piața Ovidiu.

Scris de 
 pe data 
21 mai, 2018

Înainte de începerea evenimentului, platoul din fața Sălii Sporturilor era arhiplin, reprezentanți ai liceelor, școlilor gimnaziale din Constanța, cluburilor sportive, dar și reprezentanți ai asociațiilor și ai ONG-urilor așteptau nerăbdători să pornească într-un marș menit să celebreze ziua Constanței.

Cu mic, cu mare, elevii și liceenii din Constanța strigau cât îi țineau plămânii pentru a se face remarcați când prezentatorul evenimentului făcea prezența, anunțând și ordinea în care fiecare grup de reprezentanți va păși pe bulevardul Tomis, închis temporar pe tronsonul Capitol – Piața Ovidiu pentru ca trecătorii să nu perturbe buna desfășurare a marelui eveniment.

Cu această ocazie, școlile și liceele s-au putut bucura de defilarea de care n-au avut parte pe 9 mai, pentru că vremea a fost capricioasă, alături de ele fiind astăzi și universitățile constănțene: Universitatea Ovidius, Academia Navală, Universitatea Maritimă, Universitatea Andrei Șaguna și Universitatea Spiru Haret.

Desigur, de la eveniment nu au lipsit oficialitățile, primarul Degebal Făgădău fiind însoțit de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, dar și de prefectul Constanței, Ioan Albu.

Primii care au pășit pe Tomis au fost membrii fanfarei de la Palatul Copiilor, care au dat startul defilării interpretând melodii specifice acestui tip de manifestare.

Pe ritmuri de fanfară au defilat apoi, pe rând cluburile sportive din Constanța, organizațiile, școlile, liceele și universitățile, ulterior intrând în paradă și reprezentanții Ministerului Apărării Naționale în frunte cu fanfara.

Atmosfera a fost relaxată, participanții permițându-și să creeze momente de amuzament (sau nu) în stil specific românesc: „Faceti cu mâna, zâmbiți! Trăiască Făgădău!”, își îndemna un tânăr colegele, vizibil amuzate de comportamentul lui, în timp ce flutura steagul.

Spectatori, însă, nu au fost foarte mulți, comparativ cu numărul mare de participanți, care, potrivit datelor transmise zilele trecute de Primăria Constanța, au fost aproximativ 2.000.

O doamnă prezentă la paradă în calitate de spectator ne-a spus că nici nu știa de acest eveniment, dar că, întâmplarea a făcut să se afle pe bulevard în momentul defilării și asemenea ei sunt mulți.

Mi s-a părut interesant. Am ajuns aici întâmplător. Nici nu știam că se organizează parada. Merita mai mult Constanța, dar asta e, decât nimic, e bine și așa” ne-a povestit femeia.

Alt constănțean a admis că știa de eveniment, dar că nu ar fi participat dacă nu s-ar fi aflat în vecinătatea desfășurării sale. Totodată, acesta a afirmat că pentru cât de multă lume s-a implicat în organizare, traseul ales a fost extrem de scurt.

Trebuia să facă și ei un traseu mai lung, așa… abia dacă îi vede cineva. Eu aș fi gândit lucrurile în așa fel încât să parcurgem o parte mai mare de oraș. Nu știu dacă merita mai mult Constanța, dar cred că e important că s-a făcut ceva”, a afirmat bărbatul.

 

 

Actualitate