Constanța

GALERIE FOTO. Târgul de Gust Bun, cu Rețete din Străbuni: două grătare, cinci tarabe și zece oameni

RAEDPP și Primăria Constanța au organizat în acest weekend, în parcul Teatrului Oleg Danovski, Târgul de Gust Bun, cu Rețete din Străbuni. 

Scris de 
 pe data 
27 octombrie, 2019

Potrivit descrierii, evenimentul este dedicat promovării preparatelor tradiționale din zona Dobrogei și nu numai și aduce constănțenilor „bunătăți după rețete moștenite din tată în fiu”. De asemenea, Primăria anunța faptul că „timp de patru zile, în intervalul orar 11:00 – 18:00, expozanții îi vor îmbia pe vizitatori nu doar cu cele mai gustoase delicatese, ci și cu cele mai bune preţuri”.

„Cei prezenți la târg își vor putea procura preparate precum pastrame, cârnați, diverse sortimente de brânză, suberek, kobete, baclavale, dar și păstrăv copt și afumat la jar, zacuscă sau cârnați de păstrăv, însoțite de vinuri alese ale unor crame consacrate. Nu va lipsi nici pâinea coaptă cu grijă pe vatră și plămădită cu maia, care amintește de vremea copilăriei.

Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni va însemna totodată o bună oportunitate pentru consolidarea legăturii dintre consumatori şi producători”, susțineau reprezentanții Primăriei.

Ce a ieșit? Nicidecum ceea ce era cuprins în descrierea de mai sus. Sâmbătă după-amiază, cele două grătare ce flancau fața Teatrului fumegau în gol, cu ceva pastramă și friptură puse la încălzit.
La mesele amplasate chiar la intrarea în parc câteva persoane mâncau stingherite într-o atmosferă ce numai a târg de bunătăți nu arăta. Rețetele din străbuni nu au mai ajuns la eveniment, iar bunul gust a rămas dator pentru altă dată. Un așa -zis Târg despre care nu poți spune mare lucru deoarece a arătat mai degrabă a un chiolhan mai sănătos și nicidecum a eveniment organizat de două instituții din Constanța.

Actualitate