La ceremonie au participat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, chestorul-șef de Poliție Bogdan Despescu, mai mulţi primari liberali, angajați ai Prefecturii Constanța şi directori din cadrul unor instituții deconcentrate.

Deşi au fost invitaţi, primarul Decebal Făgădău (PSD) şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu (PSD) nu au fost prezenţi la eveniment. De altfel, cu excepţia primăriţei de la Cumpăna, Mariana Gâju, niciun alt pesedist cu funcţie în administraţia locală şi judeţeană nu a onorat invitaţia.

După depunerea jurământului, în discursul său, Geroge Niculescu a precizat că este nevoie de mai multă mediere, comunicare și colaborare între sectorul privat şi cel de stat, declarând că va miza pe transparenţă şi dialog.

Nu sunt adeptul ideii că statul este leneș iar privatul este harnic. Însă cred cu tărie că este nevoie de mai multă mediere, comunicare și colaborare între aceste două sectoare importante. Garantez că voi acționa public cu deplină transparență în activitatea administrativă. Voi fi un partener de dialog și colaborare cu structurile și organizațiile societății civile.“, a declarat Niculescu.

De asemenea, noul prefect a mai susţinut că unele dintre problemele judeţului, ce intră în atribuţiile instituţiei, sunt „adevărate bombe cu ceas“ şi, amintind de epava de la Năvodari, a declarat că acestea impun rezolvări urgente.

Am cunoștință de lunga listă de subiecte negative din județul nostru. Nu folosesc cuvinte mari când spun că unele dintre aceste sunt adevărate bombe cu ceas ce impun rezolvări urgente. O astfel de problemă este cazul epavei de la Năvodari. Nu mă voi feri de a vorbi și acționa public atunci când interesul cetățeanului va fi amenințat și pus în pericol.

În același timp, îmi propun să reprezint cu cinste funcția de prefect și să acționez pentru îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, să colaborez cu cele mai bune intenții cu toți primarii din județul Constanța. Nu în ultimul rând, sunt pregătit să folosesc toate pârghiile constituționale pentru a veni în sprijinul fiecărui cetățean atunci când drepturile și libertățile sunt încălcate.

Din funcția de prefect voi acționa respectând legea și principiile care mi-au ghidat viața și cariera profesională: transparență, eficiență și responsabilitate… În concluzie, asigur că mandatul meu va sta sub semnul a două coordonate principale: interesul cetățeanului și domnia legii”, a declarat Niculescu.

Amintim că în şedinţa de Guvern de vineri, 27 decembrie, a fost aprobată numirea în funcția publică de prefect al județului Constanța a lui George Niculescu. În vârstă de 39 de ani, Niculescu a fost ales în 2016 consilier județean din partea PNL Constanța. Numirea lui Niculescu a venit după ce premierul Ludovic Orban l-a demis pe fostul prefect, Dumitru Jeacă (PSD).

De profesie jurist, George Niculescu a ocupat până de curând mai multe funcții în conducerea PNL Constanța, fiind de altfel și președintele interimar al organizației locale a PNL Năvodari.

 

(Visited 216 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.