Nașterile nu se vor mai programa în Spitalul Județean, ci gravidele vor naște când le va veni sorocul.

De asemenea, adio medici personali. Gravidele vor naște doar cu medicul de gardă, accesul celorlalți medici fiind interzis în afara turei sau gărzii lor, și, foarte important, cezarianele vor fi făcute doar acolo unde nașterea naturală nu este posibilă sau pune în pericol viața mamei sau a fătului.

„În această situaţie de urgenţă, medicii vor veni la muncă într-un program care să le asigure o cât mai mică interacţiune între ei, dar şi paciente, astfel încât să diminuăm atât riscul de infecţie al personalului medical, dar şi riscul ca aceştia să infecteze pacientele.

Din acest motiv, direcţia spitalului a aprobat o organizare a acestui serviciu, în concordanţă cu un act normativ al Ministerului Sănătăţii, care spune că programul personalului va fi organizat în ture şi gărzi.

În acelaşi timp, venirea la spital, în afara programului nu va mai fi permisă, tot pentru a se diminua riscul personalului medical şi, în consecinţă a pacienţilor.

Desigur, medicul de gardă va asista nașterile ce apar, pe cale vaginală sau operatorie. Oricum, populaţia trebuie să fie liniştită, pentru că toți medicii care fac gărzi în Spitalul Județean sunt suficient de pregătiți și cu experiență, pentru a duce la bun sfârșit o naștere”, a declarat pentru publicația constănțeană „Cuget Liber”, medicul Vlad Tica.

Potrivit specialistului, femeile însărcinate se vor prezenta la Urgenţa SCJU doar dacă au contracții, acolo urmând a se decide modalitatea în care gravida respectivă va naște, în funcție de starea ei.

Articolul integral pe www.cugetliber.ro

(Visited 13.341 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.