Prețul de la care pleacă licitația pentru un Porche Panamera din 2012 este de aproape 90.000 de lei, adică aproximativ 19.000 de euro.

Cei care vor să participe la licitație trebuie să depună o garanție de 9.000 de lei.

Un Audi Q7 din 2008 este scos la licitație la un preț care pleacă de la 21.500 de lei, adică sub 5.000 de euro.

Potențialii cumpărători sunt informați că bunurile se vând ca atare, pe loturile specificate în anunț (dacă este cazul), în starea în care au fost indisponibilizate și date spre valorificare Agenției, la locul de depozitare al acestora specificat în anunț.

Prețul de pornire a licitației este:

Pentru prima licitație – prețul de evaluare;
Pentru a doua licitație – prețul de evaluare diminuat cu 25%;
Pentru a treia licitație – prețul de evaluare diminuat cu 50%.
La cea de-a treia licitație, bunurile sechestrate vor fi vândute dacă un ofertant oferă cel puțin 50% din prețul de evaluare.

Dacă pentru un termen de licitație există o ofertă de cumpărare mai mare decât prețul de pornire al licitației, licitația va începe de la acel preț.

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Prin acest demers, arată sursa menţionată, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care implementează cu succes această bună practică.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, afirmă Ministerul Justiției.

Site-ul poate fi accesat AICI.

 

(Visited 1.554 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.