Astfel, executivul a adoptat luni 30 august, Ordonanţa de Urgenţă 94/2021 care modifică legea pensiilor, însă două dintre principalele prevederi din proiectul iniţial au dispărut: cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat şi bonificaţiile pentru cei care aleg să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare.  

Potrivit formei ințiale a ordonanței, orice pensionar cu pensie anticipată sau anticipată parţial se poate angaja în mediul privat fără a pierde pensia. De asemenea, documentul prevedea ca persoanele care s-au pensionat și continuă să muncească și să cotizeze la sistemul public de pensii să beneficieze de un punctaj lunar la pensie majorat cu 50% pentru perioada lucrată după îndeplinirea vârstei de pensionare.

Ambele prevederi au fost eliminate din textul ordonanței adoptată de Guvernul României, informează economica.net

A fost scoasă prevederea conform căreia asiguraţii la sistemul public de pensii, care au realizat stagiul minim de cotizare la pensie şi care aleg să contribuie la sistemul public de pensie după împlinirea vârstei standard de pensionare, vor obţine punctaj lunar la pensie majorat cu 50% pentru perioada lucrată după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Totodată, din forma finală a actului normativ, singura care contează şi care a fost publicată în Monitorul Oficial, a fost scoasă şi această prevedere care permitea cumulul pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale cu venituri realizate din activităţi profesionale în mediul privat.

(Visited 903 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.