Potrivit lui George Niculescu, banii vin din Fondul de Intervenție al Guvernului, astfel fiind suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Cum am afirmat și săptămâna trecută, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul României, dl. Ludovic Orban, rezolvarea situației malului surpat din Cumpăna a fost și este unul dintre principalele mele obiective.

Așadar, intrăm în linie dreaptă, iar în cel mai scurt timp posibil, lucrările de reabilitare vor începe, pentru că pericolul este, în continuare, unul considerabil, în special pentru cetățenii care au case în apropiere. 

Mulțumesc, pe această cale, Guvernului României și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, instituții care au înțeles importanța acestei situații, pe care cu toții o dorim, cât mai repede, rezolvată!“, a transmis prefectul George Niculescu.

Amintim că, anul trecut, două alunecări de teren de proporții au avut loc în localitatea Cumpăna. Opt familii au fost evacuate. Ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc (PSD), a anunța că va lua imediat măsuri pentru stabilizarea malului stâng care se prăbușea.

Au fost dați 5 milioane de lei din 54 promiși, și s-a făcut doar 10% din lucrare. În tot acest timp, în orice moment, malul s-ar putea prăbuși de tot, distrugând zeci de locuințe din apropiere. Între timp, oamenii din casele periclitate au fost relocați într-o casă, în apartamente din blocuri ANL ori s-au întors la casele părintești.

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.