Constanța

Horia Constantinescu se jură că nu ia șpagă. Iar averea de milioane de euro e făcută din salariul de bugetar

Război între agenții economici și oamenii primarului Chițac: „Suntem supuși unui șantaj de Horia Constantinescu”.

Scris de 
 pe data 
18 mai, 2021

Agenții economici care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia reclamă faptul că Primăria Constanța, prin directorul Horia Constantinescu, le blochează activitatea și îi amenință cu controale zilnice. Agenții economici spun că atitudinea lui Constantinescu este cauzată de disensiuni din campania electorală.

„Suntem supuși unei presiuni și unui șantaj, de către domnul HORIA CONSTANTINESCU, fost candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, actual director în primărie, consilier al primarului și, totodată, șef al OPC ,prin care ne este blocată eliberarea avizelor de funcționare fiind condiționați să ne schimbăm obiectul de activitate ,din comerț în unități de alimentație publică. În cazul in care nu ne vom conforma, vom fi ținta unor controale zilnice, făcute de domnul Horia Constantinescu ,care a lasat să se înțeleaga ,în urma nenumăratelor discuții cu domnia sa ,că va uza și de implicarea lui în acțiunile de control ale altor instituții ale statului,cu atribuții in acest domeniu (de ex,OPC)”, au declarant reprezentanții Asociației Comercianților din Dobrogea.

Aceștia susțin că, în prezent, eliberarea autorizațiilor administrative necesare funcționarii în sezonul 2021 a spatiilor comerciale in care se desfășoară activități comerciale cod CAEN 4711 – comerțul cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun este blocată, desi cererile pentru vizarea anuala a avizelor program de functionare au fost inregistrate inca din luna februarie 2021.

„TRĂIM o presiune si hărțuire psihologică zilnică făcută de către Horia Constantinescu, despre care se stie ca vrea să se revanșeze față de FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC, pentru susținerea din campania electorală.

Nu dorim decât sprijinul pentru a ne putea desfășura activitățile economice, afectate grav de pandemie, si nu ne putem schimba obiectul de activitate în funcție de culoarea politică a administrației publice locale.

De partea cealaltă, Horia Constantinescu spune că reacția agenților economici este cauzată de faptul că el nu ia șpagă și nici nu pleacă cu sacoșile pline din controale.

„Da, sunt vinovat de faptul că am ales să fac parte dintr-o echipă care își dorește readucerea la viață a turismului de calitate în Constanța.

Da, sunt vinovat că îmi încep fiecare zi de muncă în jurul orei 5.00 dimineața și o termin după ora 20.00.

Da, sunt vinovat că în ultima perioadă societatea de salubrizare descoperă împreună cu noi rigolele din stațiune și faptul că după curățarea acestora faleza poate fi spălată așa cum deja au fost spălate și  străzile din centrul vechi al Constanței.  

Da, sunt vinovat de aplicarea unor sancțiuni usturătoare de peste 20 de mii de RON operatorilor economici ce și-au bătut joc de oraș, aruncând deșeurile pe unde au vrut.

Și mai sunt vinovat pentru ceva: NU IAU ȘPAGĂ.”, spune Horia Constantinescu într-un comunicat de presă.

Actualitate