Miercuri, 18 aprilie 2018, la orele prânzului, nici picior de muncitor în parc, deși zona este în continuare încercuită și blocată accesului constănțenilor. Mai mult decât atât, lucrările executate până acum încep să se deterioreze, în timp ce spațiile verzi sunt pârloage, bine presărate cu gunoaie. Și colac peste pupăză, peste toate tronează falnice ruinele Arenelor Tomis, un imens focar de infecție la doar câțiva metri distanță de locul de joacă pentru copii.

Din 2013 încoace, lucrările de reconstrucție au fost sistate de mai multe ori, în urma contestării licitațiilor de atribuire a lucrărilor. Așa se face că instanța de judecată a reîntors procedura la Primăria Constanța, care a pierdut astfel finanțarea europeană nerambursabilă pentru realizarea investiției.

Astfel, în loc să avem un Parc Arheologic modernizat în 2 ani de zile cu 3 milioane de euro fonduri europene, vom avea un Parc finalizat nu se știe când (au trecut deja 5 ani și lucrările sunt blocate), cu 15 milioane de lei, bani din buzunarele constănțenilor,  de către firmele de casă ale PSD Constanța – Mobiton și Pomacost.

Așadar, oricum o dai, socoteala nu iese deloc bine pentru constănțeni, care sunt privați ani buni de singurul parc din centrul Consanței, dar mai ales sunt nevoiți să achite aceste lucrări din taxele și impozitele lor.

În 5 ani de zile, în alte țări se construiesc poduri suspendate peste mări, se înalță clădiri cu zeci de etaje, se reclădesc orașe de la zero, în timp ce la Constanța s-au pus câteva sute de metri de pavele și borduri, bănci și foișoare de lemn. Și cronometrul încă a fost oprit.

Potrivit ultimelor informații, se preconizează ca Parcul Arheologic să fie gata până la sfârșitul lunii noiembrie 2018, dar asemenea termene au fost fluturate an de an și degeaba.

 

(Visited 1.968 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.