Constanța

Incendiu puternic la Arhiepiscopia Tomisului. Arde Palatul Arhiepiscopal

foto: antena3.ro

Arhiepiscopia Tomisului în flăcări, după ce un incendiu violent a pornit la mansarda Palatului Arhiepiscopal.

Scris de 
 pe data 
15 octombrie, 2022

Un incendiu puternic a izbucnit în această noapte la sediul administrativ al Arhiepiscopiei Tomisului, chiar în vecinătatea Catedralei Sfinților Aposotoli Petru și Pavel.

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe (ISU) Dobrogea intervine cu mai multe autospeciale cu scară și pentru stingerea incendiului. Focul se manifestă violent în partea superioară a Palatului Arhiepiscopal, fiind cuprinse mansarda și acoperișul clădirii.

Din primele informații, se pare că nu sunt victime, toate persoanele fiind evacuate la timp.

„Intervenim cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, ambulanţă SAJ, şi peste 60 de pompieri implicaţi în intervenţie. Apelul la 112 a fost făcut la ora 21.52. Erau degajări foarte mari de fum, iar flacăra era pe o parte a mansardei, iar ulterior s-a aprins în totalitate. Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi”, a declarat pentru antena3.ro Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

În momentul în care a izbucnit incendiul, ÎPS Teodosie ţinea o slujbă în Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, clădire situată chiar lângă Palatul Arhiepiscopal care a luat foc.

Iniţial, flăcările de la mansardă păreau că s-au stins, iar întreaga zonă a fost cuprinsă de un nor gros de fum, însă după câteva minute, flăcările au reizbucnit din cauza vântului şi au cuprins întregul acoperiş.

Actualitate