Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. 3 bărbați au reușit să se salveze. Autoritățile desfășoară două anchete: una a corpului de control și una a procurorilor.

Desfășurăm o expertiză criminalstică complexă. Am implicat și reprezentanții spitalului în anchetă. Am procedat la audierea persoanelor care pot da mai multe informații. De asemenea, am audiat toți pacientii care au scapat cu viață.

Efectuăm și alte investigații. Urmeaza să ridicăm documente pentru a vedea dacă existau autorizații și avizele necesare pentru toate tipurile de instalații și aparatură folosită în spital“, a declarat luni, 4 octombrie, procurorul criminialist Zafer Sadîc.

În prezent, toți pacienții care se aflau în Spitalul de Boli Infecțioase au fost redirecționați către alte unități medicale din județ.

Potrivit prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, 29 de pacienți au ajuns la spitalul militar, din aceștia 6 au fost păstrați că au forme medii spre severe, 18 la spitalul modular care a fost activat ieri încă înainte de stingerea incendiului. De asemenea, întreg personalul medical al spitalului a fost relocat, medicii fiind și ei audiați de procurori.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.