Actualitate Constanța

Info RAJA. În ce localități din județ este oprită furnizarea apei din cauza Codului Roșu

Scris de 
 pe data 
26 noiembrie, 2023

RAJA SA informează că echipele care asigură permanența depun, încă din cursul nopții trecute, eforturi susținute pentru a reporni sistemele care asigură furnizarea apei potabile, ori de câte ori se înregistrează fluctuații de curent. În multe localități se înregistrează căderi totale de tensiune, iar alimentarea cu apă este întreruptă.

În urmă cu puțin timp, echipele furnizorului de energie au reut să realimenteze cu tensiune toate sursele ce asigură debitul de apă necesar pentru municipiul Constanța. Imediat, s-au făcut manevrele necesare și s-a pornit pomparea către stația Palas, dar și către oraș.

„Având în vedere lungimea și diametrul rețelei pentru ca sistemul să intre în presiune și ca toți abonații din Constanța să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore“, transmite RAJA SA.

Totodată, a revenit curentul și la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localitățile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea și Galeșu, dar și la sursele aferente localităților Nicolae Bălcescu și Poiana.

Astăzi – 26 noiembrie 2023, ora 17.00, situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei din județul Constanța este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Culmea, Valu lui Traian, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, General Scărișoreanu, Plopeni, Negru Vodă, Cotu Văii, Pecineaga, Moșneni, Vânători, Istria, Nuntași, Mihai Viteazu, Vadu Oii, Crișan, Siriu, Crucea, Albești, Deleni, Dulcești, Aliman, Comana, Eforie Nord, Independența, Viroaga, Adamclisi, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Eforie Sud, Tuzla, Olteni și Ostrov, mai punctează sursa citată.

Actualitate