Actualitate Constanța

Informare RAJA. Presiune scăzută a apei la robinet în mai multe cartiere din Constanța

Scris de 
 pe data 
22 noiembrie, 2023

RAJA SA anunță că, în cursul acestei dimineți, 22 noiembrie 2023, în jurul orei 9.00, la Stația de pompare si tratare Palas s-au înregistrat mai multe variații de tensiune, pompele de la nivelul stației rămânând fără alimentare cu energie electrică.

Prin urmare, în intervalul orar 9.00 – 12.00, în cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Compozitori, Inel I, Inel II, bd. 1 Mai și Depozite – Halta Traian, precum și Zona Industrială, se furnizează apă potabilă cu presiune scăzută, iar consumatorii de la etajele superioare ale blocurilor nu au apă potabilă la robinete, din cauza întreruperilor de tensiune.

Pentru remedierea situației, echipele RAJA de permanență din cadrul stației fac toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță, însă intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie. Având în vedere zona mare deservită, și implicit lungimea și diametrul rețelei, pentru ca sistemul să intre în presiune și toți abonații să aibă din nou apă la presiuni normale, este nevoie de o perioadă de aproximativ 2 ore.

Asigurăm toți abonații afectați că lucrătorii RAJA vor face tot posibilul pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă la parametrii optimi, atâta timp cât nu vor mai exista fluctuații în alimentarea cu energie a stației, a încheiat sursa citată.

Actualitate