Actualitate Constanța Eveniment

Îngrijitoare din cadrul unei creșe din Constanța, acuzată că ar fi agresat un copil. „Vânătăi în zona abdominală și zona lombară“. Procurorii au deschis dosar penal

Scris de 
 pe data 
12 octombrie, 2023

LATER EDIT: Inițial, în titlul și conținutul articolului era precizat că îngrijitoarea este cercetată penal, însă, conform informațiilor obținute ulterior de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, dosarul penal deschis în această speță este in rem (n.r. – procurorii cercetează fapta, nu persoana).

Procurorii de pe lângă Judecătoria Constanța au deschis un dosar de cercetare penală, după ce o îngrijitoare din cadrul creșei „Albă ca Zăpada“ din Constanța a fost acuzată de comportament agresiv asupra unui copil de 3 ani, înscris la una dintre grupele instituției.

Polițiștii Secției 4 au fost solicitați să intervină după ce, revoltați, părinții au reclamat conducerii creșei faptul că băiețelul lor are vânătăi pe corp. Oamenii o acuză pe îngrijitoare de faptul că se exprimă pe un ton foarte agresiv și că l-a bruscat pe copil fapt ce, ulterior, a fost semnalat și de părinții altor copii din aceeași grupă.

Ce a transmis, oficial, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța:
La data de 25 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 21 septembrie a.c., un minor de 3 ani ar fi fost agresat fizic de o persoană ce ar face parte din personalul angajat al unei creșe din municipiul Constanța.

Contactată de Constanța de Azi, directoarea creșei Albă ca Zăpada, Steluța Negură, susține că, într-adevăr, copilul prezintă anumite leziuni și admite că îngrijitoarea în cauză folosește un ton mai agresiv.

Este vorba despre vânătăi în zona abdominală, cauzate de o compresie mai puternică a scutecului. De asemenea, același tip de leziuni se află și în zona lombară, probabil din cauza unei așezări agresive pe oliță“, declară Stelița Negură.

Îngrijitoarea nu recunoaște acuzațiile ce i se aduc, iar camerele de supraveghere nu ar fi surprins momente în care copilul ar fi fost lovit sau agresat.

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor, în prezent fiind în derulare o anchetă in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. De asemenea, instituția desfășoară și o anchetă internă. „În cadrul creșei a fost întrunită o comisie de disciplină al cărei raport asupra cazului va fi înaintat către consiliul administrativ în cursul zilei de luni, 16 octombrie“, a mai declarat directoarea.

Steluța Negură este director al creșei din luna decembrie 2022 și susține că, de la preluarea conducerii, a schimbat mai multe îngrijitoare care manifestau un comportament neprofesional față de cei mici.

Într-adevăr, sunt unele îngrijitoare care ar avea nevoie de o corectare a comportamentului și am luat măsuri de îndată ce am venit în această creșă. Înainte de a fi director de creșă sunt, la rândul meu, părinte și nu aș accepta niciodată ca cineva care este plătit ca să aibă grijă de copilul meu, să manifeste un comportament abuziv. Din păcate, am trecut prin această experiență… De aceea, sper ca organele de anchetă să-și facă treaba ca adevărul să iasă la suprafață cât mai rapid. Îi asigur pe toți părinții de sprijinul cooperarea mea!“, a afirmat Negură.

Actualitate