Actualitate

Kovesi după revocare: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați“

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a susținut astăzi o declarație de presă ca urmare a decretului semnat de președintele Klaus Iohannis pentru revocarea ei din funcție.

Scris de 
 pe data 
9 iulie, 2018

Laura Codruța Koveși și-a început declarațiile prin a lua act de revocarea sa: „Președintele României a semnat decretul de revocare, așadar mandatul meu încetează începând de astăzi”.

Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat sau nu au realizat am consemnat intr-un raport care va fi disponibil in putin timp”.

În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, adaugă Kovesi.

Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare a miniștrilor față de justiție?

Această luptă este un act de apărare a societății față de infractorii periculoși (…) Dragi colegi, continuați să vă faceți treaba și nu abandonați. Corupția poate fi învinsă, nu abandonați“, a declarat Kovesi, vizibil emoționată, în timpul conferinței.

Reamintim că în cursul acestei zile, administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruței Kovesi.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Laura Codruţa Kovesi a fost procuror general al României, în perioada 2006-2012, iar din 2013 se afla la conducerea DNA, mandatul său urmând să se încheie în anul 2019.

 

Actualitate