Mulți șoferi din Constanța, iritați de modul iresponsabil în care șoferii de Tulcea se manifestă în trafic, probabil că s-au întrebat de multe ori cum au reușit aceștia să dobândească permisul de conducere sau cu cine dracului au făcut școala de șoferi.

După nu prea multe căutări, am reușit să-l găsim pe singurul instructor auto din Tulcea, domnul Ilie Caisescu zis nea Caisă, după cum este cunoscut în municipiu. Nea Caisă este de profesie barcagiu, chiar fiind specializat în parcări laterale cu șalupa. De asemenea, el este și făuritor de momeli psihedelice și năvoade cu schepsis pentru pescarii din zonă.

Nea Caisă ne-a povestit că instructajul auto este o îndeletnicire pe care a preluat-o de la tatăl său, care o mai practica în timpul liber sau când nu trăgea nimic la undiță. „Auto“ este mult spus, deoarece, după afirmațiile lui nea Caisă, elevii petrec mai mult timp în barcă, decât în mașina de școală.

„Ce să facă în mașină, dom’le? Fii serios! Da, când vin la mine, îi bag în autoturism, le arăt bordul, pedalele, schimbătorul, niște butoane, dăm o roată în jurul unui bloc, apoi pe baltă la vâslit. Păi, dacă-i facem pe toți șoferi, cine o să mai dea la rame în județul ăsta? Bărcile, șalupele… Pe astea cui le lăsăm? Vreți să ne pierdem identitatea?“, ne-a explicat instructorul.

Într-o încercare a noastră de a găsi totuși o explicație pentru misterul dobândirii permisului de conducere de câtre tulceni, pe nea Caisă l-a bufnit râsul.

Dom’le, nu mă mai face să râd așa, că am herpes. Păi cum adică? Pentru proba teoretică învață ca papagalii. De acolo mai află și ei una-alta despre cum arată de fapt un drum, ce-i ăla un semafor, ce-s culorile alea. Iar la proba practică… Uite că iar mă ia râsul! Păi dumneata, polițiiștii ăia, cu cine dracului crezi că au făcut școala? Nu tot cu mine? Of, mai spuneți că sunteți ziariști și că vă duce capul“, ne-a lămurit barcagiul, în timp ce se ținea de burtă, încercând să nu leșine de râs.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 11.614 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.