Social

Mamele din comuna Nicolae Bălcescu pot beneficia de tichete sociale de 2.000 lei. Trebuie să se adreseze Primăriei!

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuţi este de 2.000 de lei.

Scris de 
 pe data 
9 august, 2022

Mamele din comuna Nicolae Bălcescu aflate în situații de vulnerabilitate, ai căror copii au vârsta de cel mult 3 luni, sunt invitate să se prezinte la Primăria Nicolae Bălcescu – Asistență Socială, mâine, 10 august, ora 16.00, pentru a se înscrie pe listele cu destinatarii finali ai tichetelor sociale pe suport electronic pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuţi este de 2.000 de lei.

Tichetele sociale pe suport electronic vor fi acordate mamelor, o singură dată, în primele 3 luni de la nașterea copiilor!

Cine poate beneficia:

7 categorii de persoane sunt eligibile pentru acordarea sprijinului material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, conform prevederilor OUG 113/2022:

  • categoria mamelor titular de venit minim garantat (VMG);
  • categoria mamelor titular de alocație pentru susținerea familiei (ASF);
  • categoria mamelor cu dizabilități;
  • categoria mamelor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială;
  • categoria mamelor care nu dețin acte de identitate;
  • categoria mamelor minore;
  • categoria mamelor cetățeni străini sau apatrizi, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Listele cu destinatarii finali se întocmesc până miercuri, 10 august, ora 16.00, urmând a fi transmise în 11 august Instituției Prefectului Județul Constanța. La data depunerii cererii şi luării în evidenţă, pentru a fi eligibil, copilul nu trebuie să depăşească vârsta de 3 luni. Mamele care se regăsesc în mai multe categorii de eligibilitate vor fi incluse pe o singură listă, la categoria corespunzătoare celui mai recent document justificativ.

Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului, respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru mamă şi pentru nou-născut.

Actualitate