Atenție, interzis accesul în acest spațiu. Acest loc de joacă este în curs de reabilitare, iar folosirea elementelor deteriorate se face pe propria răspundere!“, este textul scris pe o bucată de hârtie ce atârnă de o bandă folosită pe post de barieră, în locul de joacă din zona Gării CFR.

Reacția Primăriei de a interzice accesul pe locurile de joacă vine după ce, la începutul acestei luni, au avut loc două accidente în aceste spații. Pe 5 mai, doi copii au fost duși cu ambulanța la spital după ce un gard, din imediata vecinătate a unui loc de joacă din zona CET, a căzut peste ei. Trei zile mai târziu, un copil, în vârstă de 2 ani, a căzut printre scândurile putrezite a unei platforme de tobogan din locul de joacă amenajat în zona Portului Turistic Tomis.

Pentru a nu-și asuma un alt accident, reprezentanții Primăriei Constanța au găsit ca soluție afișarea hârtiei cu mesajul „pe propria răspundere“.

Spațiul de joacă din parcul Gării CFR este unul dintre cele 36 de locuri existente în municipiul Constanța, prevăzute în proiectul de reamenajare.

Eu nu înțeleg cum au gândit ei treaba asta… Adică accesul e interzis, dar pot să las copilul să folosească leagănele pe propria răspundere? Păi, este sau nu este interzis? Plus că sunt câteva zile de când spațiul este prevăzut pentru așa-zisa reabilitare. Venim în fiecare zi aici și nu se întâmplă nimic. Tot ceea ce se întâmplă este intervenția unui nene care păzește aici și se asigură că nu intră nimeni în perimetru“, a declarat un părinte.

În aceeași stuație sunt multe dintre locurile de joacă din oraș ce au fost distruse sau îngrădite de angajații Primăriei, fiind lăsate așa până când, într-o bună zi, cineva va începe și reabilitarea mult promisă.

Sursa foto: Facebook, pagina Locuri de joaca din Constanta

Oamenii spun că hârtia cu mesajul de interdicție este o măsură jenantă și inutilă, mai ales că în multe dintre spațiile în care a fost pusă, nici măcar nu mai există. „Cât timp credeți că va rezista aceea hârtie acolo? Și cel din Portul Tomis (n.r. – parcul) a avut o avertizare similară. Nu mai are, deși nu s-a schimbat nimic. Tot periculos este acel loc de joacă“, a scris un alt părinte pe Facebook.

Reamintim că valoarea proiectului „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa” este de 4.711.074 lei. Licitațiile au fost încheiate, urmând atribuirea contractelor pentru prima etapă a reabilitării. De la data încheierii contractelor, termenul de finalizare al programului este prevăzut la șase luni.

 

(Visited 486 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.