În colțul din stânga-n dreapta, fost ministru PSD al Telecomunicațiilor, fost ministru al Turismului, metamorfozat în liberal și fost primar al Medgidiei în perioada 2004 – 2008, în prezent blogger, Dumitru Moinescu!

În colțul din dreapta-cum o fi, fost membru ALDE, fost edil al comunei Peștera și cunoscut pentru asfaltările „minune“ din localitate, în prezent primar al orașului Medgidia, Valentin Vrabie!

Așadar, meciul a început cu o înțepătură „de dreapta“ venită din partea lui Dumitru Moinescu în care demersul lui Vrabie este ridiculizat, mai mult sau mai puțin subtil. Dorind să evite un cuvânt vulgar, Moinescu face referire la bancnota republicii africane Botswana, ca fiind singura investiție pe care Vrabie a făcut-o pentru Medgidia. Click aici pentru a înțelege mai bine mesajul pe care Moinescu a vrut să-l transmită.

Valentin Vrabie, având deja reputația unui individ care oricând e pregătit de un scandal, fie verbal sau fizic, contraatacă dur și încearcă să-l pună la podea pe adversarul său:

Dumitru Moinescu, te mănâncă? Știi că ești cel mai escroc conducător al acestui oraș. Ai distrus destine, ai distrus viitorul acestor oameni, datoriile pe care le-ai făcut până în 2030 doar pentru a te îmbogăți tu, le-a plătit dl. Iordache (n.r. – primarul al Medgidiei, 2008 – 2016, între mandatele lui Moinescu și Vrabie). Ești cel mai malefic personaj, pervers și hoț. Îți dau un sfat… măcar taci, escrocule. Ai 70 de ani, trăiește-ți bătrânețea în liniște și mănâncă sănătos ce ai furat de la medgidieni. Bancnota respectivă ai dat-o tu Medgidiei și bineînțeles datoriile până în 2030. În legătură cu ce o să fac eu pentru Medgidia, vom vedea după 4 ani. Știi bine că atât e mandatul, am doar 1 an și 9 luni de la validare“, a scris, pentru început Vrabie.

Mai jos puteți citi și forma originală și ușor agramată a mesajului scris de Vrabie:

După ce, probabil, a băut o gură de apă și a respirat și inspirat de câteva ori, actualul primar revine pe același ton cu o nouă bubuială:

Și bineînțeles, după patru ani de hoție Moinesciană, medgidienii (care sunt mult mai inteligenți ca tine) ți-au dat la alegeri bancnota. Îți spun ceva și ține minte: medgidienii sunt doar buni, nu și proști, așa cum ai zis tu atunci când ai fost întrebat de ce nu te-au mai votat… și bine au făcut. Dacă mai aveai un mandat, cred că făceai datorii până în 2100… ESCROCULE, ai vândut tot, până și grădina de vară a Casei de Cultură“, a mai adăugat Valentin Vabie.

La fel, redăm mai jos și mesajul original:

Replica lui Moinescu vine la scurt timp, dar, în loc să se apere, acesta îi cere lui Vrabie lămuriri pe text.

Nu-mi este clar, d-le Vrabie, despre cine spui că-i escroc, hoț și pervers? În ce constă hoția Moinesciană?“, a întrebat fostul primar.

Vrabie nu lasă garda, ba chiar continuă să atace, de data aceasta folosind un limbaj mai dur și urându-i adversarului său, cu sarcasm bineînțeles, o bătrânețe liniștită, pe banii medgidienilor.

Moinescu este cel care închide meciul, cu un comentariu destul de subțirel, în care încearcă să arate că Vrabie dă dovadă de lașitate.

Curajosul, Bravul, Mândrul domn Vrabie nu-și asumă afirmațiile calomnioase! O scaldă!“, a replicat Moinescu.

Câștigătorul acestui meci inutil este doar publicul, care a asistat probabil amuzat, dezgustat sau chiar oripilat la modul destul de josnic în care doi oameni care au avut, și unul dintre ei încă are din plin, factori de decizie asupra nivelului de trai al populației pe care o reprezintă. Un bilet gratuit la un fragment de circ politic ca la ușa cortului, așa cum au învățat și ei de la televizor.

 

(Visited 2.178 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.