Actualitate Constanța

Medic din Urgența Spitalului Județean, decedat în urma infectării cu COVID-19

În vârstă de 48 de ani, Mioara Neagu, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța a murit în urma infectării cu virsul SAR-CoV-2.

Scris de 
 pe data 
16 octombrie, 2020

De aproape două săptămâni, Mioara Neagu era internată la spitalul suport COVID Colentina, după ce fusese depistată pozitiv cu noul coronavirus în luna septembrie, acuzând că se simte tot mai rău.

În cursul dimineții de vineri, 16 octombrie, medicul specialist în medicină de urgență a decedat.

Mioara Neagu era și medicul coordonator al Compartimentului Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești.

Un înger ne-a părăsit pentru totdeauna! A luptat pentru pacienți cum a știut mai bine salvând multe vieți… Dumnezeu își alege oamenii buni și blânzi… Condoleanțe familiei îndurerate!“, au transmis unii dintre colegii medicului.

Medicul constănțean Salim Camer a scris pe pagina sa de Facebook:

„Medicii sunt acum de dimineața până seara și de seara până dimineața pe baricade. Sunt români care spun că e de datoria lor, a medicilor, să facă asta, să ne vindece, să ne sfătuiască, în vreme ce noi avem obligația să stăm în casele noastre, de unde ne putem permite să facem pe vitejii. Am văzut, în aceste zile, medici epuizați, cu vocea tremurândă, cu lacrimi în ochi, nemâncați și triști. Ei nu au voie, însă, să fie triști ori să se plângă și nici să protesteze și nici să moară, numai ca să ne facă pe noi să trăim…“
Zbor lin spre cer, Mioara, suflet și chip frumos, medic urgentist cu mare iubire de oameni !”

Actualitate