Actualitate Constanța

Medic infecționist, semnal de alarmă: Copii cu boli contagioase, internați la Pediatrie, în Spitalul Județean Constanța

Dr. Cora Mitroi-Maxim susține că lucrările pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța trebuie urgentate.

Scris de 
 pe data 
9 iunie, 2022

Medicul infecționist Cora Mitroi-Maxim de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unitate medicală închisă de aproape un an în urma unui incediu, atrage atenția asupra unui lucru grav care se întâmplă sub privirile impasibile ale DSP Constanța: Copii cu boli contagiase sunt internați pe secția de Pediatrie a Spitalului Județean. Acest lucru contravine tuturor regulilor și măsurilor sanitare obligatorii și necesare pentru limitarea extinderii bolilor infecțioase.

Medicul povestește că acest lucru ar fi fost de neconceput în urmă cu 8 luni de DSP, argumentând corect că „indiferent de gravitate (n.r.- bolii) trebuie izolata la infectioase pentru a nu risca tranamiterea ei „in pata de ulei” într-o secție de Pediatrie”.

„Situatia aceasta nu mai poate continua prea mult!! Trebuie deschis spitalul!! Urgentați lucrarile! Pe vremuri, dacă trimiteam un caz de boală contagioasa la spitalul mare, DSP ul se alerta! In urma cu cativa ani, eu si cealalta linie de garda am decis ca un sugar cu forma severa de rujeola ce depasea capacitatea spitalului nostru de a gestiona cazul, la acel moment neavand terapie intensiva, sa fie trimis la SCJU Cta. Imi aduc aminte ca DSP ul ne-a cerut sa dam explicatii, chiar si in scris daca imi aduc bine aminte, pe motiv ca boala contagioasa, indiferent de gravitate trebuie izolata la infectioase pt a nu risca tranamiterea ei „in pata de ulei” intr-o sectie de Pediatrie. Corect as zice, numai ca acel caz chiar avea nevoie de terapie intensiva pe care noi nu o aveam atunci! S-a si prapadit acel copil, semn ca intr-adevar avea nevoie de STI. Si atunci vin si intreb…cum DSP ul permite de peste 8 luni de zile sa trimitem copiii cu boli contagioase in Pediatria sp mare, riscand acelasi lucru?! Nu mai departe de ieri, o varicela suprainfectata asociind si scarlatina la un copilas a trebuit sa fie internat in Judetean ca nu avem noi spital de infectioase! DsP ul inchide ochii…ca sa nu iasa tam,,tam”, a declarat medicul constănțean.

Dr. Cora Mitroi-Maxim susține că lucrările pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase trebuie urgentate: „Situatia „temporară” dureaza de peste 8 luni!! Gata!Urgentati lucrarile, decidenti din Primarie!! E timpul sa deschideti spitalul!”

Actualitate