Constanța

Mini-porturi turistice, la Constanța. Deocamdată, pe hârtie

primarul Constanței, Decebal Făgădău

Turismul Constanței va înflori. Deocamdată, acest lucru se întâmplă doar pe hârtie și în imaginația bogată a autorităților, dar putem măcar să sperăm că intențiile vor fi puse în practică.

Scris de 
 pe data 
15 februarie, 2018

Cel puțin asta ne-a făcut să credem primarul Constanței, Decebal Făgădău, după ședința de Consiliu Local de joi, 15 februarie. El a explicat că, unul dintre amendamentele depuse de el la proiectul de buget se referă la elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea a două noi porturi turistice în Constanța.

Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre a reușit ca în Master Planul României, să includă investiții importante Constanța. Sunt cuprinse investiții pe care urmează să le ducă la bun sfârșit atât autoritățile centrale, cât și cele locale și județene.

Vorbim despre două amenajări portuare în scop turistic. Un port în partea de nord a orașului, aproape de confluența dintre orașul Constanța și stațiunea Mamaia, și o nouă amenajare în zona cuprinsă între Cazino și Portul Constanța. Deocamdată vom realiza studiile de fezabilitate, după care vom discuta cu toate autoritățile competente și vom identifica surse de finanțare”, a declarat Făgădău.

 

Actualitate