„Astăzi vom publica aceste ordine și vom spune exact ce reguli trebuie să îndeplinească proprietarii teraselor și administratorii plajelor, inclusiv proprietarii beach-barurilor”, a declarat ministrul Virgil Popescu, citat de Digi24.ro

Ministrul susține că nu vor fi impuse prea multe condiții, cu excepția celor de distanțare socială.

„La plajă condițiile nu vor fi deosebite, în afară de distanțarea efectivă a șezlongurilor, a umbrelor, nu cred că vom avea alte obligații.

Administratorii trebuie să aibă grijă la intrarea și ieșirea de pe plajă să nu se facă aglomerații.

Lucruri normale, uzuale, de bun simț. Iar la terase să nu stea mai mult de 4 la o masă, cel puțin în prima etapă”, a declarat ministrul Economiei.

Proprietarii de hoteluri și terase de pe litoral nu sunt pregătiți să deschidă de luni, 1 iunie. Aceștia spun că nu sunt suficiente trei zile pentru amenajarea teraselor și beach-barurilor și că, cel mai probabil, totul va fi gata abia pe 15 iunie, odată cu redeschiderea restaurantelor.

„Suntem pregătiți să deschidem terasele, dar nu așa din scurt. Era bine dacă aveam o predictibilitate, pentru că acum, pentru proprietarii de terase, de beach-baruri, va fi foarte greu că în trei zile să vină și să activeze tot sistemul”, a declarat la Digi24 Cristian Bărhălescu, vicepreședintele Asociației Patronale a Agențiilor de Turism din România.

 

(Visited 278 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.