Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Județean de Urgență Constanța și Spitalul Militar ROL 2. Ministrul a declarat că vizita făcută pe litoral este ca să se asigure că situația este ”gestionată medical” corespunzător și pentru a se interesa de starea de spirit a cadrelor medicale.

De asemenea, el a mai spus că o categorie expusă la răspândire sunt tinerii din cluburi care nu respectă distanțarea socială, avertizând totodată că anumite zone de pe litora ar putea deveni focare, specificând stațiunea Vama Veche.

“Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral.

Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli.

Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate.

Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru.

 

(Visited 1.478 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.