Actualitate

Moderatorul de la TVR, Ionuţ Cristache are un salariu de peste 25.000 de lei pe lună

Moderatorul emisiunii ”România 9”, Ionuţ Cristache primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie jurnalistul Ștefan Pană pe Libertatea.ro.

Scris de 
 pe data 
22 noiembrie, 2018

Conform contractului intrat în posesia Libertatea, pentru cei 36.550 de lei pe lună, Cristache trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar, în condiţiile în care show-ul său, România 9, este zilnic, de luni până joi. Faţă de acest salariu fix, teoretic, banii primiţi în mână sunt mai mulţi.

Ionuț Cristache, care a fost reporter la Antena 3, unde a primit porecla „Sărmăluță”, este cunoscut pentru interviurile sale cu personaje cu probleme penale, precum Elena Udrea sau Sebastian Ghiță, personaje față de care a manifestat o atitudine binevoitoare. El realizează la TVR o emisiunea fanion a televiziunii publice, România 9, la o oră de vârf.

În aprilie 2018, Pagina de Media a scris despre cum Comisia de Etică a TVR a criticat dur decizia lui Ionuț Cristache de a difuza interviul luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță. Un interviu dat simultan de TVR 1, Antena 3 și România TV. Cu o audiență foarte mică pe postul public (a fost pe locul 10).

În luna august, publicația Newsweek.ro a citat surse din Poliția Rutieră care spuneau că Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii fanion a televiziunii publice, a fost prins la volan, deși avea permisul suspendat.

Poliția l-ar fi depistat pe Cristache în timp ce conducea pe un sens interzis, iar acesta nu a oprit la semnul agenților de la Rutieră, potrivit presei centrale.

Polițiștii l-ar fi urmărit până în fața curții TVR, la barieră, unde ar fi încercat să negocieze, timp de o oră, cu aceștia. Ionuț Cristache avea carnetul suspendat, iar conducerea unui autovehicul fără carnet este o faptă penală. Sursele din poliție citate de presă susțin că el ar fi fost amendat și i se va face dosar penal.

 

Actualitate