Sunt chemat de acelaşi procuror DNA, Bodean Andrei, la DNA Constanţa în calitate de suspect şi inculpat în alte două dosare penale”, a scris Constantinescu pe contul său de Facebook.

Avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat la ieșirea din sediul DNA Constanța, că fostul președinte al CJ este cercetat în două dosare penale, ambele fiind disjunse dintr-un raport al Curții de Conturi ce viza un control la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța.

Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curtii de Conturi ce viza un control la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta si in esenta vizeaza plati nelegale efectuate de catre domnul Constantinescu in calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judetean Constanta, plati care au fost virate catre RAJDP Constanta pentru efectuarea unor lucrari“, a precizat avocatul, citat de ziare.com

La ieșirea de la DNA, Nicușor Constantinescu a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Tel Drum” și că ar fi fost șantajat să facă un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, a spus el, înainte de a fi urcat înapoi în dubă pentru a fi transportat la Penitenciar, transmite hotnews.ro

În prezent, Nicușor Constantinescu este încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare în dosarul centrului Militar Zonal. El a mai fost condamnat definitiv și în luna februarie 2019 la o sentință de 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a cărui sentinţă este de 9 ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Constanţa a decis marţi, 9 aprilie, că cele două sentinţe definitive sunt concurente, urmând ca acesta să mai execute 4 ani şi 2 luni de închisoare.

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.