Poliția locală împarte amenzi șoferilor constănțeni care nu achită taxa de parcare, asta deși Primăria nu pune la dispoziția acestora nicio modalitate de plată cu bani cash (parcometru sau parcagii). Mai mult, nici prin SMS nu poate fi achitată taxa dacă ești abonat Telekom sau Digi. Iar dacă nu deții un smartphone sau nu știi cum să îl folosești pe partea de instalare aplicații sau nu vrei să atașezi un card bancar unei aplicații mobile, atunci chiar nu mai ai nicio modalitate pentru a plăti taxa de parcare.

Cu toate acestea, Poliția Locală este omni-prezentă în oraș pentru a-i amenda pe șoferii care nu plătesc taxa. Nu îi interesează că tehnic nu ai avut cum să îți achiți parcarea. Este ordin de la primarul Chițac să se dea amenzi deoarece acesta are nevoie de bani la bugetul local.

Sancțiunea prevăzută pentru neplata amenzii este cuprinsă între 500 și 1000 lei cu posibilitatea plătirii a jumătate din minim în 15 zile. Adică 250 lei.

Ipocrizia actualului regulamentului de parcare izvorăște din modul în care primarul Vergil Chițac a ales să abordeze acest subiect. A atacat fostul regulament de parcare inițiat de Făgădău pe motiv că șoferii nu pot plăti cu bani cash și nu au mai multe alternative de plată la îndemână. Reamintim că taxa era de 2 lei/ora în centru și zonele turistice și gratuit în restul orașului. Ce a făcut Chițac? Mai nimic. Doar că a făcut 4 lei ora în centru, 3 lei în zonele importante din oraș și 1 leu/ora în restul Constanței. Iar pe constănțenii din zonele rezidențiale i-a lăsat fără locuri de parcare pentru a le da pilelor și relațiilor.

Aceasta este însă forma fericită a regulamentului deoarece, inițial, Chițac propusese un tarif de 16 lei ora în zonele centrale, iar parcările rezidențiale să fie scoase la licitație.

(Visited 2.412 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.