Asistenta, în vârstă de 42 de ani, s-a prăbușit în timp ce se afla de gardă în cadrul UPU, în cursul zilei de joi, 20 februarie. Colegii săi au intervenit și i-au acordat imediat primul ajutor.

La scurt timp după incident, femeia a fost preluată de un elicopter SMURD, care a transportat-o la Spitalul Universitar din București.

Conform surselor, asistenta este în stare de conștiență și va rămâne internată la unitatea medicală din București.

Accidentul vascular cerebral ar fi venit pe fondul stresului și al oboselii generate de volumul mare de muncă din UPU Constanța, unde, după cum este știut, există un deficit de personal, raportat la fluxul mare de pacienți.

În urmă cu doi ani, un caz similar a stârnit reacții vehemente din partea asistenților din România.

O asistentă de la spitalul din Zimnicea, 43 de ani, a suferit un atac vascular cerebral în timpul unei gărzi. Femeia a intrat în comă și a fost transportată de urgență în Capitală.

Privim cum se fac nedreptăți și cum suntem neînțeleși și solicitați maxim în timpul gărzilor, pentru că suntem puțini, pentru că cei care-ar trebui să ne înțeleagă nu ne iau în seamă, privim și tacem. Până când și cu ce preț?

Și-uite așa asistăm neputincioși cum o colegă de-a noastră, din spital, intră în comă în timpul turei de noapte. Până când mai băgăm capul sub nisip? Și pentru cine? De câte ori am scris câte ceva am primit aprobare doar din partea câtorva oameni, prea puțini pentru a reuși să facem lumina, prea puțini curajoși și demni. Să tacem în continuare pe principiul: ,,dacă eu n-am pățit nimic, nu mă interesează.”

Mi-e lehamite! Fetele din spital se luptă cu câte 40 de bolnavi pe tură, nu mai vorbesc de UPU județean, noi ne zbatem cu câteva ambulanțe vechi și terminate și facem ture după ture să fie bine. Se știe prea bine cu ce probleme se confruntă sistemul și totuși muncim, muncim până la epuizare. De ce? Unde sunt banii ?

Banii pacienților pentru medicație, banii noștri înjumătățiți de impozite către stat, bani pe care-ar trebui să se cumpere mașini, să se facă angajări, să se cumpere medicamente. Iertați-mă, sunt incoerentă, probabil, sunt după o tură de noapte, încheiată cu o veste urâtă. Nu-mi cereți numele fetei, nu asta contează, în situații de-astea toți avem același nume, sau ar trebui să învățăm din asta”, scria pe Facebook Marinela Tănase colega lui Carmen Vătafu.

 

(Visited 30.682 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.