Actualitate Sănătate

O echipă medicală din Israel vine în România pentru a oferi ajutor în valul 4

O echipă de doctori din Israel va veni, duminică, în România, pentru a oferi sprijin. Primul transport de concentratoare de oxigen a sosit marți în București.

Scris de 
 pe data 
3 noiembrie, 2021

România este ajutată de tot mai multe țări să lupte cu valul patru al pandemiei: Israelul ne donează 40 de concentratoare de oxigen. De asemenea, o echipă medicală din Israel va veni în țară, iar concentratoarele donate vor ajunge în spitale.

Vom continua să sprijinim România, o țară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”, a spus ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

O echipă medicală va fi trimisă în România de duminică pentru a oferi sprijin și sfaturi doctorilor români.

Va veni pentru a avea discuții și pentru a schimba experiența Israelului și pe partea de vaccinare și pe partea de organizare a primirii cazurilor și distribuirii lor.

Ei vor fi și în spitale. Aici nu este vorba de a lucra cu pacienții direct în spitale, ci despre a observa și a împărtăși experiența pe care au avut-o până acum în Israel”, a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Delegația medicală va fi condusă de șeful Departamentului pentru Spitale din Ministerul israelian al Sănătății. Va fi însoțit de un expert în logistică pentru asemenea situații de criză și de șeful unei Unități de Primiri Urgențe.

Link util: INSP

Actualitate