Actualitate Sănătate

O profesoară (46 ani) a murit de COVID. Era infectată, avea simptome, dar a refuzat să se trateze

sursa: curier.ro

O profesoară de limba română, în vârstă de 46 de ani, și-a pierdut viața după ce a refuzat să se trateze de COVID19.

Scris de 
 pe data 
9 noiembrie, 2021

Femeia era infectată, avea simptome de boală, însă a stat în casă în izolare cu mama ei, confirmată cu coronavirus. A refuzat să se testeze și să primească tratament, iar starea ei s-a degradat brusc. Când a cerut ajutor, era prea târziu. Medicii de pe ambulanță au găsit-o la domiciliu în stop cardio-respirator.

Anca Preda era profesor de limba și literatura română la un liceu din Topoloveni. Femeia nu credea în existența coronavirusului și a refuzat să se vaccineze.

Directorul liceului unde preda povestește că profesoara a refuzat ajutorul medical, chiar dacă starea ei de sănătate se degrada și avea simptome evidente de COVID19.

„M-a sunat sora dumneaei miercuri (n.r 3 noiembrie) şi mi-a spus că mama ei are COVID şi că Anca are simptome dar refuză să se testeze. Joi, pe la 12.00 am vorbit cu Anca. Mi-a spus că are COVID şi i-am zis că dacă nu poate să intre online să facă orele, o să găsesc un coleg să o suplinească. Mi-a mulțumit. Vorbea bine! Nu mă gândeam că va păţi aşa ceva. Boala asta este atât de perfidă… ”, a declarat directorul Liceului Teoretic Ion Mihalache, Valentin Scarlat, potrivit publicației curier.ro.

Anca Preda a refuzat să fie testată de personalul de la Serviciul de Ambulanţă, deși mama ei, cu care locuia, a fost confirmată pozitiv. „ Toată viaţa şi-a petrecut-o având grijă de părinţi, mai întâi de tată şi acum de mamă. Nu a vrut să accepte ajutor medical. A murit cu zile. Nu a putut să o convingă nimeni să meargă la spital. Au stat în casă, izolate, şi ea şi mama şi o soră”, a mai spus Valentin Scarlat.

Potrivit curier.ro, vineri dimineaţă, profesoara de limba şi literatura română a intrat în comă. Nu mai putea să respire.

A fost chemată ambulanţa, iar la sosirea echipajului era în stop cardio respirator. A fost resuscitată, fiind readusă la viaţă şi transportată la Camera de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde a decedat.

CITEȘTE ȘI: O femeie de 38 ani, cu COVID, a murit în timp ce se afla la cumpărături. Se tratase acasă pentru gripă

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate