Constanța

Obligarea asociațiilor de locatari să facă treaba Primăriei este „abuzivă și ilegală“. USR convoacă ședință extraordinară de Consiliu Local

Consilierii USR PLUS Constanța au anunțat convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local prin care vor să supună la vot modificarea Regulamentului ce obligă asociațiile de proprietari să întrețină spațiile verzi din jurul imobilelor.

Scris de 
 pe data 
7 iunie, 2021

Amintim că, în urmă cu două săptămâni, în timp ce orașul era tot mai sufocat de bălării, Primăria Constanța a notificat mai multe asociații de proprietari, obligându-le să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor. Decizia venea în baza unui Regulament prevăzut într-o Hotărâre de Consiliu Local (77/2021), asociațiile primind termene pentru îndeplinirea acestor obligații.

USR-iștii consideră că interpretarea Regulamentului este eronată și că obligativitatea la care sunt supuse asociațiile de proprietari este ilegală.

Nemulțumirile cetățenilor vis-à-vis de modalitatea prin care administrația publică înțelege să se raporteze la problema gospodăriirii spațiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța. (…)“, a transmis viceprimarul USR PLUS, Florin Cocargeanu.

Astfel, într-o solicitare scrisă semnată de toți consilierii USR, este cerută convocarea unei ședințe extraordinare pentru modificarea Regulamentului, aceștia considerând că oblicațiile impuse asociațiilor de proprietari sunt nelegale.

În conformitate cu prevederile legislației naționale în domeniu, asociațiile de proprietari nu pot fi obligate să realizeze prin efort propriu activitățile de cosire și toaletare a copacilor de pe un teren proprietate publică.

Introducem, de urgență, spre aprobare modificarea unor prevederi din HCL 77/2021 pentru a le alinia prevederilor legale și a nu mai permite interpretări abuzive care să expună Primăria unor acțiuni în instanță.

Dorim îndreptarea unor erori ale acestui Regulament prin exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații nelegale în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi și a amenajării de spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale. Acestea sunt atribute ale Primăriei pe care nu le poate înstrăina prin notificări abuzive și ilegale.“, a completat Florin Cocargeanu.

Actualitate