Constanța

Ordin de la jupânul PSD: copii dați afară din Centrul de Tineret Jean Constantin pentru că n-au carnetul de elev vizat

Foto de la inaugurarea Centrului Pentru Tineret

Din ordinul lui Țuțuianu, zeci de elevi, unii chiar de clasa I, au fost dați afară din Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin” pe motiv că nu au carnetul de elevi la ei sau acesta nu e vizat pe anul școlar 2019-2020.

Scris de 
 pe data 
14 octombrie, 2019

Întrebată dacă are vreun dubiu că cei mici nu ar fi elevi, angajata a spus că nu, dar acestea sunt ordinele de la Consiliul Județean: elevii trebuie să plătească tarife de adult dacă vor să intre la film în lipsa carnetului vizat la zi. Chiar dacă era vorba despre copii de 7 , 8 sau 9 ani.

Revoltați, mulți părinți și-au luat copiii și au plecat la cinematografele din mall-uri, acolo unde prețurile pentru elevi sunt mai mici și, ghici, nici nu e nevoie de carnet de elevi.

O mămică ne povestește cum a dat piept cu atitudinea angajaților de la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin”.

„Duminică la prânz mi-am dus cei doi copii și încă 5 colegi de-ai lor la film, la fostul Republica, acum Centru de Tineret. Elevi de clasa I și clasa a VI-a. Știam că pentru elevi este 4 lei biletul și de aceea am ales să venim aici. Doară că surpriză.

Doamna de la bilete pur și simplu nu ne-a crezut că sunt elevi și ne-a pus să plătim 16 lei de copil, bilet preț de adult. Doamna aceea pur și simplu nu voia să înțeleagă că un copil de 7 ani sau 11 ani nu poate fi decât elev”, povestește femeia, care ne-a redat și dialogul pe care l-a avut cu angajata de la casa de bilete:

– Doamnă, de ce le solicitați acestor copii carnetul de note?

– Ca să mă conving că sunt elevi!

– Și aveți dubii în lipsa unui carnet de note că acești copii ar fi elevi?

– E clar că sunt elevi.

– Și atunci de ce vreți să ne puneți să plătim bilete de adult pentru ei?

– Păi fiindcă nu au carnet de note.

– Doamnă, dacă sunteți convinsă că sunt elevi, de ce mai vreți carnet? Faceți vreo copie ca să o atașați la borderoul dvs de bilete, ca să aveți vreo dovadă?

– Doar mă uit pe ele ca să văd că sunt elevi și vi-l dau înapoi.

– Deci nu sunteți convinsă că ar fi elevi? Ce ar putea fi un copil de 11 ani? Sudor?

– Ba da, sunt elevi, dar vreau să văd carnetul de note.

– De ce?

– Fiindcă așa avem ordin de la conducerea Consiliului Județean. Copiii trebuie să arate carnetele de elevi vizate la zi dacă vor să intre…

– Și dacă vă aduc carnetele de elevi le dați bilete la tarif pentru copii?

– Da, dar doar dacă sunt carnetele vizate pe anul școlar acesta.

– Și dacă nu sunt? Știți, școlile nu au vizat carnetele încă…

– Atunci plătiți preț întreg… Oricum, discuția asta o am de trei săptămâni cu mulți părinți

Și așa, la centrul de tineret copiii plătesc preț de adult, iar pensionarii preț pentru copii.

Din păcate, cu această situație s-au lovit numeroși părinți, facebook-ul fiind plin de reclamații și pățanii asemănătoare.

În paralel însă, atitudinea „scrufuloasă” a conducerii Consiliului Județean Constanța și a angajaților centrului s-a evaporat atunci când a fost vorba despre slugărnicia față de  partid. Fiindcă, nu demult, cel mai important eveniment găzduit de acest centru a fost ședința PSD Constanța, la care a participat și Viorica Vasilica Dăncilă, alături de toată conducerea centrală a partidului.

Oare, domnul Țuțuianu, și lor le-a cerut la intrare carnetul de partid? Și tot așa, vizat pe 2019?

 

Actualitate