Un filmuleț în care un polițist de la rutieră demontează plăcuțele de înmatriculare la un vehicul cu platformă care transportă un autoturism a devenit subiect de dezbatere pe internet. Polițistul motivează că ridicarea numerelor de înmatriculare se face deoarece șoferul nu are licență de transport vehicule. (scroll mai jos pentru video)

Șoferul îi explică faptul că nu are nevoie de o asemenea autorizație, deoarece nu transportă autoturisme noi. Dialogul continuă între cei doi, polițistul justificând că doar pentru mașini avariate sau defecte nu este nevoie de licență. De aici se naște adevărata controversă. De unde știe polițistul că autovehiculul aflat pe platformă este funcțional sau nu are vreun defect? Mai mult, polițistul explică: „Se și vede că mașina merge!”, deși aceasta era, evident, transportată pe platformă.

Filmulețul a iscat o adevărată dezbatere. Polițiștii rutieri spun că pentru astfel de transporturi, șoferul are nevoie de o autorizație/licență specială, eliberată de ARR, în timp ce „veteranii„ din domeniu sunt ferm convinși că nu trebuie nicio licență până în 7 tone, ci doar ca platforma să fie omologată pentru transport auto.

Așa cum se observă și în filmare, polițistul pare convins că, deși autoturismul este imobilizat pe platformă, el este funcțional, fără a putea dovedi acest lucru. De aici și suspiciunile și acuzațiile de abuz, îndreptate împotriva omului legii.

 

(Visited 48.106 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.